+0030 211 2163657
info@hellenicyouthparticipation.com

Καθηγητές ξένων γλωσσών

Κέλλυ Μανούδη

Κέλλυ Μανούδη

Συντήρηση Κεραμικών & Οργανικών Υλικών

Από μικρή αγαπούσα την τέχνη και κάθε είδος που την εκφράζει. Οι σπουδές πάνω στην συντήρηση έργων τέχνης ήταν για μένα ο μόνος δρόμος να κάνω αυτό που πραγματικά αγαπούσα. Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου στην Ελλάδα πάνω στην συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης πήγα στην Βαρκελώνη, Ισπανία για να καταρτιστώ μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci στην συντήρηση ξύλου και ξύλινου επίπλου. Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, εργάστηκα απευθείας ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων σε μεγάλα αρχαιολογικά μουσεία εκ των οποίων το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, σε ανασκαφές αρχαιολογικών εφοριών σε όλη την Ελλάδα καθώς και ιδιωτικά εργαστήρια συντήρησης. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας έχω συντηρήσει πολλά αντικείμενα από κεραμικό, μέταλλο, πέτρα, ξύλο, οστά, δέρμα, ύφασμα, χαρτί. Επίσης φορητή εικόνα και τοιχογραφία. Σήμερα είμαι φοιτήτρια του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. Στην ΗΥΡ είμαι υπεύθυνη του τμήματος συντήρησης κεραμικών και οργανικών υλικών το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του από την ίδρυση του οργανισμού.

Αναστασία Παπαγεωργίου

Αναστασία Παπαγεωργίου

Καθηγήτρια Ρώσικων

Είμαι η Αναστασία Παπαγεωργίου και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1992. Μεγάλωσα σε δίγλωσσο περιβάλλον, με μητέρα ρωσίδα. Αποφοίτησα από το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης το 2010 και σπούδασα στο Τμήμα Σλαβικών Σπουδών με κατεύθυνση τις Νοτιοανατολικές Σλαβικές Σπουδές, στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχω συμμετάσχει σε φοιτητικά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με θέματα που αφορούν τη διδασκαλία ξένων γλωσσών, τη γλωσσολογία και τη μουσική. Μου αρέσουν πολύ οι ξένες γλώσσες και η μουσική και ασχολούμαι με τη διδασκαλία τους τα τελευταία 2 χρόνια, γεγονός που μου δίνει μεγάλη χαρά και ενέργεια!

Αριάδνη Ματράκα

Αριάδνη Ματράκα

Καθηγήτρια Ελληνικών

H Αριάδνη Ματράκα σπούδασε στο τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2008 πραγματοποιεί ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα (κυρίως Νέων και Αρχαίων Ελληνικών) σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και σε ενήλικες. Καθώς οι σπουδές της επικεντρώθηκαν τόσο στην ελληνική γλώσσα όσο και στον ελληνικό πολιτισμό προσπαθεί να μεταδώσει το πάθος της αυτό στους ξένους μαθητές που διδάσκονται τη γλώσσα. Με βιωματικές μεθόδους προσεγγίζουμε διαφορετικές θεματικές και ερχόμαστε σε επαφή τόσο με τις δομές της γλώσσας όσο και με την κουλτούρα. Βασισμένοι σε εγχειρίδιο αλλά και σε στοχευμένες διαδραστικές δραστηριότητες επικεντρωμένες στις ανάγκες των μαθητών, δομούμε το μάθημα και ανακαλύπτουμε την ελληνική γλώσσα.

Κλαίρη Σιακαγιάννη

Κλαίρη Σιακαγιάννη

Γερμανός δάσκαλος

Τα γερμανικά ως ξένη γλώσσα προβάλλονται κυρίως ως μια χρήσιμη γλώσσα που εξασφαλίζει ένα καλό προσόν στην εύρεση εργασίας ή/και μια πιο εύκολη πρόσβαση σε κάποιο γερμανικό πανεπιστήμιο, επίσης συχνά θεωρούνται και προβάλλονται ως δύσκολη γλώσσα. Στην ομάδα εξάσκησης στόχος μας είναι να ξεπεραστεί αυτό το κλισέ και η εκμάθηση των γερμανικών να γίνει μεν με αποδοτικό αλλά και με διασκεδαστικό τρόπο παίζοντας παιχνίδια ρόλων, οργανώνοντας πρότζεκτ, ακούγοντας μουσική και γνωρίζοντας μέσα από διάφορους τρόπους το γερμανικό πολιτισμό. Παράλληλα εστιάζουμε στις ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα και προσπαθούμε από κοινού να βρούμε τρόπους αυτόνομης μάθησης χρησιμοποιώντας πιο εντατικά και μεθοδικά τα ψηφιακά μέσα. Τέλος οργανώνουμε βραδιές γερμανικής κουζίνας, συναντήσεις σε κινηματογράφους, μουσεία και πολιτιστικές εξορμήσεις στην πόλη ώστε να έχουμε και μια διαφορετική πιο βιωματική προσέγγιση στο γερμανικό πολιτισμό.

Ελένη Καρδαμίτση

Ελένη Καρδαμίτση

Καθηγήτρια Αγγλικών

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό και κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο στην "Κριτική του Πολιτισμού" από το πανεπιστήμιο του Cardiff της Ουαλίας. Από το 2004 διδάσκω σε τμήματα αγγλικών όλων των ηλικιών. Η βιωματική μάθηση ήταν φυσική μου προσέγγιση σην μάθηση, λατρεύω τα παιχνίδια και την κίνηση. Όταν ανακάλυψα την μη τυπική μάθηση, βρήκα έναν κόσμο γεμάτο από απίθανες προσεγγίσεις και ουσιαστική μάθηση.

Ελένη Ζούγρα

Ελένη Ζούγρα

Καθηγήτρια Ιταλικών

Η ιταλική γλώσσα ηχεί σαν μελωδία. . . Μια μελωδία την οποία όλοι σίγουρα έχουμε ακούσει είτε περπατώντας τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια στα σοκάκια των νησιών μας τα οποία και κατακλύζουν ιταλοί τουρίστες, είτε στις ταινίες του ιταλικού κινηματογράφου, όπως το αριστούργημα του Μπενίνι Η ζωή είναι ωραία (La vita è bella), είτε στα τραγούδια του δημοφιλή Ραμαζότι, αλλά και σε τόσων άλλων όπως ο εξαιρετικός τραγουδοποιός Βεκιόνι, ο οποίος τα πρωινά διδάσκει αρχαία ελληνικά και το βράδυ μαγεύει τα πλήθη με τη φωνή του. Εντρυφώντας στην ιταλική γλώσσα και κουλτούρα βλέπουμε ότι τα σημεία επαφής ανάμεσα στον ελληνικό κι ιταλικό πολιτισμό είναι αρκετά. Βρίσκουμε αλληλεπιδράσεις σε ποικίλους τομείς, όπως σε ιστορικό, λογοτεχνικό, πολιτισμικό, γαστρονομικό, αρχιτεκτονικό από τα παλαιά χρόνια έως και σήμερα. Αξίζει, λοιπόν, να μάθω μια γλώσσα την οποία πολλοί ανά τον κόσμο μαθαίνουν για διάφορους λόγους. Από προσωπική αγάπη για να πραγματοποιήσουν μια επίσκεψη στην ιταλία, για να διαβάσουν ιταλική λογοτεχνία, να παρακολουθήσουν θέατρο ή όπερα στην πρωτότυπη γλώσσα, να εργαστούν στην Ιταλία, να σπουδάσουν, να πραγματοποιήσουν το Erasmus τους ή ακόμα και να μυηθούν στα μυστικά της ιταλικής κουζίνας. Οπότε, προσωπικά ενδιαφέροντα, εκπαιδευτικοί στόχοι κι επαγγελματικά κίνητρα είναι κάποιοι από τους λόγους που αξίζει κάποιος να μάθει ιταλικά. Έλα στην παρέα μας και μάθε με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. . . Δε θα περιοριστούμε στις αίθουσες, αλλά θα ανακαλύψουμε οτιδήποτε ιταλικό υπάρχει στην πόλη μας και ποιός ξέρει. . . Μπορεί να φτάσουμε ακόμα και στην Ιταλία! Σε περιμένουμε!!!

Γεωργία Μαυροκεφάλου

Γεωργία Μαυροκεφάλου

Καθηγήτρια Τούρκικων

Η Μαυροκεφάλου Γεωργία γεννήθηκε σε ένα μικρό νησί του Ιονίου. Ωστόσο πάντα την ενδιέφερε η άλλη πλευρά, η γείτονα χώρα ,για τον απλό λόγο: πόσο κόντα και μακριά είμαστε ταυτόχρονα σαν λαοί. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών,Τουρκική Γλωσσα, Μετάφραση και Λογοτεχνία. Για να διευρύνει τις γνώσεις της και να έρθει πιο κοντά στον τουρκικό πολιτισμό έδωσε για την πιστοποίηση του επιπέδου C2 στο Πανεπιστήμιο της Κων/πολης αρχικά και έπειτα και στο DİLMER Yabancı Dil Kursu. Αφου αποφοίτησε άρχισε να δουλευεί σαν καθηγήτρια, μεταφράστρια ενώ έχει ταξιδέψει στην τουρκία και ως διερμηνέας. Της αρέσουν τα ταξίδια , η ιστορία η τέχνη και φυσικά τα τουρκικά φαγητά!

Βανέσα Θεοδώρου

Βανέσα Θεοδώρου

Καθηγήτρια Ισπανικών

Κάθε μάθημα είναι ξεχωριστό και η δομή του διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες κι επιθυμίες κάθε τμήματος. Στόχος είναι η εξοικείωση με την γλώσσα η οποία επιτυγχάνεται τόσο μέσα από ασκήσεις όσο και μέσα από τραγούδια, ανάγνωση, παιχνίδια παρακολούθηση ταινιών και άφθονη προφορική εξάσκηση. Όλα συνυπάρχουν σε ισορροπία ούτως ώστε να επιτευχθεί ο εκάστοτε επιθυμητός στόχος που έχει θέσει το τμήμα.

Moustafa Ajaji

Moustafa Ajaji

Καθηγητής Αραβικών

Η Αραβική γλώσσα κουβαλάει περισσότερα από 2.000 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού. Είναι η 5η γλώσσα που ομιλείται στον κόσμο, έχει περισσότερα από 280 εκατομμύρια ομιλητές και είναι επίσημη γλώσσα σε 23 χώρες. Μπορείς να την συναντήσεις στο γνωστό έργο "Χίλιες και Μια Νύχτες" και το "Σεβάχ ο Θαλασσινός". Και μην ξεχνάς η γνώση της Αραβικής Γλώσσας θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις κατά την αναζήτηση εργασίας, πόσο μάλιστα αν απασχολείσαι σε κλάδους που σχετίζονται με τη διπλωματία, τη δημοσιογραφία, τις επιχειρήσεις, τη βιομηχανία, την οικονομία, την εκπαίδευση, τις υπηρεσίες πληροφοριών ή τις αεροπορικές εταιρείες.

ΝΕΦΕΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

ΝΕΦΕΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Καθηγήτρια Ελληνικών

Ονομάζομαι Νεφέλη Παπαγιαννάκου και σπούδασα στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση την Ψυχολογία. Από το 2011 παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα αρχαίων,νέων ελληνικών, λογοτεχνίας και ιστορίας σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και νέων ελληνικών σε ξένους. Καθώς οι σπουδές μου επικεντρώθηκαν στις εναλλακτικές μεθόδους μάθησης και διδασκαλίας πάντα ψάχνω το κάτι διαφορετικό, αυτό που θα κάνει τον μαθητή να αγαπήσει την μαγεία της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας. Η σχέση μου με την μη τυπική μάθηση ξεκίνησε το 2012 και από τότε προσπαθώ πάντα να την εντάξω και στην διδασκαλία προσδοκώντας ένα βιωματικό και διαδραστικό ταξίδι.

Σοφία Χουλιάρα

Σοφία Χουλιάρα

Καθηγήτρια Γαλλικών

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Από μικρή, εκτός από ελαφρώς πολυλογού ήμουν και «πολυγλωσσού». Το 2007 αποφοίτησα από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, φοίτησα ένα εξάμηνο στο Université Paul Valéry, στην πόλη Μονπελιέ της Γαλλίας και ένα εξάμηνο στο Universidad de Filología y Letras, στην πόλη Βαγιαδολίδ της Ισπανίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ξεκίνησα να δουλεύω ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών και freelance μεταφράστρια. Λατρεύω τα ταξίδια, τη μουσική, τις όμορφες συζητήσεις και τους ανοιχτόμυαλους ανθρώπους! Έτσι λοιπόν βρήκα καταφύγιο στη HYP. Από το Σεπτέμβριο του 2015, είμαι μέλος της ομάδας εκπαιδευτικών, ανοίγοντας τους ορίζοντές μου στα μονοπάτια της μη τυπικής μάθησης αλλά και όλης αυτής της συλλογικής προσπάθειας για κάτι φρέσκο και δημιουργικό.!

Pablo Andres

Pablo Andres

Καθηγητής Ισπανικών

Ο Pablo έχει σπουδές στην Ισπανική Γλώσσα και Λογοτεχνία από το Ινστιτούτο Cervantes και έχει διδάξει ισπανικά ως ξένη γλώσσα στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ουρουγουάη από το 2010. Έχοντας το πρώτο του πτυχίο στην φυσική αγωγή, γνωρίζει καλά την βιωματική μάθηση και την εμπλέκει σε κάθε μάθημα. Στόχος του είναι οι μαθητές να μπορούν να μιλάνε στα ισπανικά από το πρώτο μάθημα και να προσεγγίσουν την κουλτούρα όχι μόνο της Ισπανίας αλλά και της Λατινικής Αμερικής. Μέσα από άρθρα περιοδικών, βίντεο, σκετσάκια, τραγούδια και επισκέψεις σε δρώμενα πόλης, οι μαθητές του νιώθουν τον παλμό της γλώσσας από την πρώτη κιόλας ώρα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ

Καθηγητής Αγγλικών

Πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες λόγους για τη χρησιμότητα της αγγλικής γλώσσας. Και μόνο το γενονός ότι υπάρχει παντού γύρω μας στην καθημερινότητά μας, στο δρόμο,στο σούπερ μάρκετ, στη δουλειά μας, στο Διαδίκτυο, δείχνει την κυρίαρχη θέση της στην κοινωνία που ζούμε. Στόχος μας στo HYP Learning+ δεν είναι μόνο η εκμάθηση της γραμματικής και του λεξιλογίου αλλά και το πώς θα επικοινωνήσουμε σωστά σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με οποιονδήποτε συνομιλητή. Ταινίες, βίντεο από YouTube,παιχνίδια ρόλων,περιοδικά,συνομιλία με εθελοντές από διάφορες χώρες είναι μερικά μόνο από τα εργαλεία και τους τρόπους που χρησιμοποιούμε μέσα στην τάξη για την αποτελεσματικότερη χρήση και κατανόηση της γλώσσας. Join us !

Powered by Nulled ThemesWatch kabaneriWatch Steven UniverseWatch Koutetsujou no Kabaneri