+0030 211 2163657
info@hellenicyouthparticipation.com

Οργανισμός

Η HYP είναι μία KOIN.Σ.ΕΠ. (ΚΟΙΝωνική Συνεταιριστική ΕΠιχείρηση) εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την Αθήνα που δημιουργήθηκε από εθελοντές και έμπειρους youth leaders.

Οι δράσεις μας έχουν κεντρικό γνώμονα την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη μέσα από βιωματικές, διαφοροποιημένες και μη τυπικές δραστηριότητες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

Οργανώνουμε ανταλλαγές νέων, εκπαιδευτικά προγράμματα, EVS, πρακτικές στο εξωτερικό, εκπαιδευτικές εκδρομές, σεμινάρια, ομάδες και δράσεις στην πόλη.

Την ομάδα μας απαρτίζουν νέες και νέοι με ευρωπαϊκή εμπειρία που θέλουν να προσφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους σε νέους που κατοικούν στην Ελλάδα. Είμαστε μία δυναμική ομάδα που παραμένει ανοιχτή σε νέες προτάσεις και ιδέες.

 

Αν θέλεις να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου, να αποκτήσεις νέες εμπειρίες, να συναντήσεις νέους ανθρώπους και να γνωρίσεις τον διαπολιτισμικό και διαπροσωπικό διάλογο, την μη-τυπική μάθηση, την αμοιβαία κατανόηση και την αλληλεγγύη, είσαι στη σωστή σελίδα!

ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ

Επέλεξε να δέχεσαι ενημερώσεις και στείλε μας μήνυμα για ότι σε ενδιαφέρει!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κέλλυ Μανούδη

Κέλλυ Μανούδη

Ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι στον χώρο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων το 2001. Συμμετείχα για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Leonardo Da Vinci στη Βαρκελώνη, Ισπανία. Η αρχή είχε γίνει. Μέχρι σήμερα έχω συμμετάσχει σε πάνω από 40 ευρωπαϊκά και διεθνή εκπαιδευτικάεθελοντικά προγράμματα όπως, workcamps youth exchanges, training courses, contact seminars, Partnership Building Activity (PBA). Συνεργάστηκα εθελοντικά με ελληνικές ΜΚΟ ως youth leader, EVS mentor και project manager ευρωπαϊκών προγραμμάτων.Στις 12.12.2012 δημιούργησα την πρώτη μου σελίδα στο Facebook. Το όνομα της σελίδας είναι Hellenic Youth Participation .Η ιδέα της ίδρυσης μιας μοναδικής οργάνωσης για τους νέους γεννήθηκε και σήμερα έχει την μορφή που όλοι γνωρίζετε.Ο ρόλος μου στην ΗΥΡ είναι ο συντονισμός και η διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η επιμέλεια των αποστολών για τα διεθνή συνέδρια και η οργάνωση των εκπαιδευτικών εκδρομών. Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε στην διάθεση του κάθε ενός από εσάς που χρειάζεται ενημέρωση, στήριξη και ενδυνάμωση.

Αριάδνη Ματράκα

Αριάδνη Ματράκα

Είμαι η Αριάδνη, σπούδασα Ελληνική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΕΚΠΑ και η επαφή μου με τη μη τυπική εκπαίδευση και τα Erasmus+ προγράμματα ξεκίνησε το 2013. Γνώρισα τη HYP λαμβάνοντας μέρος στην τοπική ομάδα της και εκπαιδεύτηκα για δύο χρόνια από έμπειρους εκπαιδευτές ενηλίκων. Έχω συμμετάσχει σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης στο εξωτερικό συνδυάζοντας συγχρόνως την αγάπη μου για την εκπαίδευση με τη διοργάνωση τοπικών δράσεων. Εργάζομαι στον οργανισμό ως project manager σε προγράμματα τόσο του εξωτερικού(ανταλλαγές νέων, εκπαιδευτικά προγράμματα, στρατηγικές συμπράξεις) όσο και του εσωτερικού. Επίσης είμαι υπεύθυνη διοργάνωσης τοπικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέματα όπως η καταπολέμηση της ανεργίας, η διαχείριση συγκρούσεων, η ψυχική υγεία κ.ά. Το Σεπτέμβριο του 2016 ήμουν συντονίστρια της δράσης “Together for NEET”όπου διοργανώθηκε μια διημερίδα για τους ανέργους με θέμα την ενδυνάμωση των νέων και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων χρήσιμων στην αγορά εργασίας. Τέλος είμαι συντονίστρια της τοπικής δράσης “PPP project-People, Partnerships,Places» σχετικά με την επιχειρηματικότητα και την ενεργό κοινωνική συμμετοχή όπου νέοι στην Αθήνα εκπαιδεύονται με στόχο την καταπολέμηση τοπικών προβλημάτων. Ο βασικότερος μας στόχος στον οργανισμό είναι να μεταδώσουμε το πάθος μας για την εκπαίδευση δίνοντας ποικίλες ευκαιρίες σε νέους όλων των ηλικιών.

Ελένη Καρδαμίτση

Ελένη Καρδαμίτση

Ονομάζομαι Ελένη Καρδαμίτση και είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της ΗΥΡ γιατί έχω την ανάγκη να συνδυάζω τη μάθηση με ξεχωριστές εμπειρίες. Η εργασία στην ΗΥΡ δεν με απογοητεύει ποτέ. Κάθε μέρα ένα νέο πρόγραμμα, μία νέα ιδέα, μία νέα συνεργασία, ένας νέος προορισμός με φορτίζουν και με εμπνέουν να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.Είμαι συντονίστρια προγραμμάτων και εκπαίδευσης. Βασικός μου στόχος είναι η εφαρμογή της μη τυπικής μάθησης και τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα των δράσεων στην τοπική κοινωνία. Οι τομείς που εξειδικεύομαι είναι ο πολιτισμός, η τέχνη, η εκπαίδευση, η μη τυπική μάθηση και η δικτύωση των νέων.

Εριόλα Μαρία Ζώτος

Εριόλα Μαρία Ζώτος

Είμαι η Εριόλα και είμαι υπεύθυνη εκπαίδευσης του HYP Learning+, οργανικό κομμάτι της Hellenic Youth Participation που ασχολείται με την εκμάθηση ξένων γλωσσών και δεξιοτήτων. Γεννήθηκα στο Μπεράτι της Αλβανίας και ζώντας από τα 5 μου χρόνια στην Αθήνα, μεγάλωσα δίγλωσση και αγάπησα από πολύ νωρίς τις ξένες γλώσσες. Κάποτε μάλιστα διάβασα ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών αλλάζει τη δομή του εγκεφάλου, νέες νευρικές συνδέσεις δημιουργούνται και τα επίπεδα συγκέντρωσης, ευφυίας και καινοτομίας αυξάνονται. Από τότε συνεχίζω να μαθαίνω νέες γλώσσες Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Σουηδικά και το ταξίδι συνεχίζεται! Παράλληλα, είμαι επικεφαλής για τη σχεδίαση, το συντονισμό και την υλοποίηση των δραστηριοτήτων της Hellenic Youth Participation, που αφορούν την νεανική ανεργία και επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό παραδίδω σεμινάρια συμβουλευτικής για εύρεση εργασίας, συγγραφή βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής. Το εκπαιδευτικό μου υπόβαθρο είναι οικονομικά & business καθώς αποφοίτησα με άριστα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), όπου έλαβα το πτυχίο μου στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ πραγματοποίησα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων & Εμπορίου κατά την διάρκεια της ανταλλαγής νέων Erasmus στo Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Από το 2015 που έγινα μέλος της ομάδας της HYP έχω συμμετάσχει σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα ανά την Ευρώπη με σκοπό να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και μαζί με την ομάδα μας να δημιουργούμε συνεχώς νέες ευκαιρίες εκμάθησης και ενδυνάμωσης για τους νέους.

Νεφέλη Παπαγιαννάκου

Νεφέλη Παπαγιαννάκου

“Η μόρφωση είναι στήριγμα της ζωής” είπαν. Μαθαίνεις από την πρώτη στιγμή της ζωής σου και το στοίχημα είναι να μη σταματήσεις ποτέ. Ξεκινώντας από αυτό το πάθος για γνώση, για νέες ανακαλύψεις και ταξίδια, βρέθηκε στον δρόμο μου η μη τυπική μάθηση και κάτι ξαφνικά άλλαξε. Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την διαπολιτισμική εκπαίδευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως με την εκπαίδευση νέων Ρομά, την σχολική ένταξη και την ψυχολογική ενίσχυση αυτών και των οικογενειών τους. Παράλληλα, στην HYP είμαι υπεύθυνη των προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) στον σχεδιασμό και υλοποίηση σχεδίων αποστολής και υποδοχής εθελοντών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Pablo Pandolfi

Pablo Pandolfi

Ο Pablo Pandolfi είναι συντονιστής ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των τοπικών εθελοντών. Έχει προπτυχιακές σπουδές στην φυσική αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Δημοκρατίας της Ουρουγουάη και μεταπτυχιακές σπουδές στην Απόδοση Αθλητών της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ισπανίας. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής καθηγητών φυσικής αγωγής και στην εφαρμογή ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στους νέους. Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στα Special Olympics κατά σειρά ετών. Στο οργανισμό, δημιουργεί δράσεις με θέμα τα αθλήματα, την υγεία και την ενεργοποίηση των νέων και είναι υπεύθυνος των youth leaders της ΗΥΡ.

Powered by Nulled ThemesWatch kabaneriWatch Steven UniverseWatch Koutetsujou no Kabaneri