+0030 211 2163657
hellenicyouthparticipation@yahoo.gr

Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

H Hellenic Youth Participation αρχές Σεπτεμβρίου 2017 δημιούργησε μια ομάδα 10 ατόμων που δούλεψαν 3 μήνες πάνω στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα: Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα / SparkcatcherEmpowering Young Entrepreneurs που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το ARTE EGO Foundation στην Πολωνία και το NaturKultur στην Γερμανία.

 

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στόχευε:

 

στη διερεύνηση:

 

  • των διαθέσιμων προγραμμάτων που υποστηρίζουν τους νέους για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.
  • των ευκαιριών εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας;
  • των δυσκολιών και εμποδίων της νεανικής επιχειρηματικότητας;

 

στην αναζήτηση και επικοινωνία:

 

  • με νέους επιχειρηματίες για να μας πουν την επιχειρηματική τους ιστορία (ποια ήταν η ιδέα; Πως ξεκίνησαν; Ποιές ήταν οι προκλήσεις; Τα λάθη; Και άλλα πολλά).
  • με ανθρώπους που υποστήριξαν νέους για να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα και να τις μετατρέψουν σε επιχειρήσεις.

 

Σκοπός αυτής της νέας τοπικής ομάδας είναι η δημιουργία ενός εργαλείου που θα βοηθήσει τους νέους να ξεκινήσουν την υλοποίηση της δικής τους επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και να μπορέσουν να την μετατρέψουν σε μια βιώσιμη επιχείρηση.

 

Στο τέλος που προγράμματος η ομάδα διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη αποκλειστικά στην νεανική επιχειρηματικότητα.

 

Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν να βοηθήσει και να ενθαρρύνει νέους και άτομα από κοινωνικές ομάδες με λιγότερες ευκαιρίες, να κάνουν το πρώτο βήμα για την ίδρυση της δικής τους επιχείρησης ή οργανισμού.

 

 

 

Εμπειρίες της Τοπικής Ομάδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας

 

Τέλη Σεπτεμβρίου βλέποντας την ανακοίνωση για την ομάδα της επιχειρηματικότητας, αποφάσισα να εμπιστευτώ το ένστικτό μου και να συμμετάσχω σε ένα project γεμάτο υποσχέσεις.

Από την αρχή, γνώρισα μία υπέροχη ομάδα, με γλυκούς, χαμογελαστούς ανθρώπους, έτοιμους να συνεργαστούμε, να διασκεδάσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις. Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση το γεγονός ότι ο καθένας από εμάς είχε τη δική του ιστορία, όχι απαραίτητα συναφή με την επιχειρηματικότητα αλλά όλοι μαζί αποτελούσαμε ένα παζλ γνώσης, brainstorming και συνεργασίας.

 

Η εμπειρία μου ήταν εξαιρετική καθώς είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με πληθώρα επιχειρηματιών. Μας δόθηκε η δυνατότητα να θέσουμε οι ίδιοι έναν στόχο και με υπευθυνότητα, εργασία και χαμόγελο να επιτύχουμε το σκοπό μας, που δεν ήταν άλλος από τα να μεταφέρουμε τα όσα μάθαμε, τα όσα συλλέξαμε κατά την έρευνά μας σε όσους τυχόν ενδιαφέρονταν. Μάλιστα, η ανταπόκριση ήταν τόσο θερμή και θετική από τον κόσμο που μας δίδαξε πώς μπορεί μία τόσο μικρή ομάδα με τόσο μεγάλα όνειρα να καταφέρει να οργανώσει μία πετυχημένη εκδήλωση.

 

Αυτό ήταν το τελικό στάδιο, όμως η ιστορία μας συνεχίζεται. Κάθε φορά που κάποιος θα ανατρέξει για βοήθεια στη δουλειά μας. Απώτερος και κύριος σκοπός μας ήταν να βοηθήσουμε νέους να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση, να τους δώσουμε θάρρος, να μιλήσουμε μαζί τους, να γίνουμε όλοι μέλη μίας κοινωνίας των πολιτών, μίας κοινωνίας των νέων που ενδιαφέρονται, που συμμετέχουν, που αλλάζουν τα δεδομένα και διαμορφώνουν το μέλλον. Κατά τους τρεις αυτούς μήνες λοιπόν μάθαμε να δουλεύουμε στο πλαίσιο ενός προγράμματος, να δρούμε ως μονάδες και ως σύνολο αλλά κυρίως, να μοιραζόμαστε τον αφελή εκείνον ενθουσιασμό των παιδικών μας χρόνων. Το αίσθημα αυτό δε θα το άλλαζα με τίποτα.

Άννα Κοράκη

 

 

Μέσα από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, έψαξα, ερεύνησα και έμαθα για προγράμματα που βοηθούν νεαρούς επιχειρηματίες στη χώρα μου να δημιουργήσουν, και να βοηθήσουν με την ενέργεια και αποφασιστικότητα τους στην πρόοδο της χώρας. Το πιο σημαντικό συνεργασίας και επικοινωνίας με νέα άτομα, που αναζητούν μέσα από την εθελοντική προσφορά, την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να συμβάλλουν στην πρόοδο και τη γνώση.

Η μοναδική καθοδήγηση και η ενεργός συμμετοχή της leader μας και υπεύθυνης του project Έρης, βοήθησε στο δέσιμο της ομάδας, ενώ δε θα ξεχάσω την ανυπομονησία μου για τις εβδομαδιαίες συναντήσεις με τα υπόλοιπα μέλη, όπου μέσα από συζητήσεις, ενίοτε διαφωνίες, αλλά πάντα με επιμονή για το καλύτερο αποτέλεσμα, καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις προκλήσεις του project. Ευχαριστώ την Hellenic Youth Participation αυτό το σημαντικό ερευνητικό εγχείρημα.

Ιωάννης Αναστασίου

 

 

 

 

Αποκόμισα γνώσεις και ερεθίσματα που κατέστησαν τη συνολική εμπειρία μοναδική, τόσο σε επίπεδο εμβάθυνσης στο επιχειρηματικό οικοσύστημα, όσο και σε επίπεδο προσωπικής εξέλιξης. Μέσα από την ερευνητική διαδικασία, εκτός του ότι ενίσχυσα δεξιότητες έρευνας και αναζήτησης πηγών, ήρθα σε επαφή με αξιόλογα άτομα από τον κόσμο της νεανικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ώστε να αντιληφθώ τα προβλήματα και τις ευκαιρίες που αυτός παρέχει, μέσα από την βιωματική τους οπτική. Σε δεύτερο στάδιο, η διοργάνωση του event, μέσα από τη συνεχή εγρήγορση, την ανάγκη για σωστή διαχείριση χρόνου και άμεση αντιμετώπιση των εμποδίων, έφερε την ομάδα πιο κοντά και μεγιστοποίησε την αφοσίωσή μας για την επίτευξη του υψηλού στόχου που είχαμε θέσει.

 

 

 

Έχουμε δει και ζήσει από την πλευρά του διοργανωτή, πως για λίγες ώρες χρειάζεται πυρετός προετοιμασία. και, ειδικότερα, μια συνεχή αναζήτηση ερεθισμάτων, δημοσιεύσεων, οργανισμών και ατόμων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην παροχή συμβουλών ή συμμετοχής στην εκδήλωση μας. Συνολικά, η γνωριμία με τόσους πολλούς ανθρώπους και η προσέγγιση των ατόμων μας έσπρωξε από τη ζώνη άνεσής μας και μέσα από τις ρεαλιστικές συνθήκες επιχειρηματικότητας. Τέλος, η μεγάλη επιτυχία του γεγονότος και η θετική ανατροφοδότηση που λάβαμε, δικαιολόγησαν την προσπάθειά μας και σηματοδότησαν την εμπειρία με υπέροχες αναμνήσεις και πνεύματα.

Οι συναντήσεις της ομάδας μας, μέσα από δραστηριότητες διασκέδασης και ευχάριστα διαλείμματα, δεν ήταν ποτέ μια δουλειά, αλλά ένα σημείο δημιουργικότητας, ένα μείγμα μελών της ομάδας και η κινητήρια δύναμη της προσπάθειάς μας! 

Χλόη Τηλιακού

 

Μου άρεσε η επαφή και η γνωριμία με νέους ανθρώπους και επιχειρηματίες, πολλοί από τους οποίους είχαν καινοτόμες και προοδευτικές ιδέες που έκαναν δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση. Έμαθα ότι όταν είστε νέος επιχειρηματίας στην Ελλάδα σήμερα, πρέπει να αντιμετωπίσετε πολλές προκλήσεις, αλλά η σκληρή δουλειά ανταμείβεται συχνά. Τέλος, είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα, διότι μέσα από την ομάδα συναντήθηκα ενδιαφέροντα όμορφα άτομα που θεωρώ φίλους τώρα.

Μαργαρίτα Θεοχαράκη

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εμπειρία του HYP με βοήθησε να διευρύνω τις γνώσεις μου για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μέσω της έρευνας που κάναμε. Έχω μάθει επίσης τρόπους με τους οποίους μια ομάδα μπορεί να συνδεθεί για καλύτερη επικοινωνία και χημεία μεταξύ των μελών της. Τέλος, με τον τρόπο που οργανώσαμε τις συνεντεύξεις με νέους επιχειρηματίες, βγήκα από τη ” ζώνη άνεσης ” μου και βελτιώθηκα για να έρθω σε επαφή με ανθρώπους που δεν γνωρίζω.

Αργύρης Δημητρίου

 

Μου άρεσε ότι ανήκα σε μια ομάδα ανθρώπων με τους οποίους θα μπορούσα να γελάω πολλά, αλλά και να εργαστώ για έναν κοινό στόχο . Έμαθα πολλά για το θέμα της επιχειρηματικότητας, είδα την εφαρμογή της και αφήνω πίσω αυτήν την εμπειρία γεμάτη γνώσεις, γέλιο και φίλους.

Κέλλυ Κουτσιουμπή

Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι, με τη βοήθεια φοιτητών από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, έγινε προσπάθεια να συζητήσουμε και να μελετήσουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, καθώς και να αναζητήσουμε πρακτικές που θα βοηθήσουν τους νέους να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να την κάνουν βιώσιμη μια εποχή όπου η παγκόσμια οικονομική ύφεση ταλανίζει τόσο τη χώρα μας όσο και τα κράτη σε εθνικό επίπεδο. Επίσης, κατά τη διάρκεια του προγράμματος υπήρξε φιλικό κλίμα, συνεκτικότητα στις δραστηριότητες του προγράμματος, άριστη συνεργασία και προθυμία μεταξύ των μελών.

Έλενα Χαβαλεδάκη

 

 

Η όλη εμπειρία ήταν εξαιρετική, καθώς μπορώ να αποκτήσω πολλές νέες γνώσεις σχετικά με την επιχειρηματική πραγματικότητα στην Ελλάδα αλλά και να συναντηθώ με ανθρώπους στην περιοχή. Η χημεία της ομάδας βοήθησε τόσο πολύ ώστε να περάσουν όλοι αυτοί οι παραγωγικοί και ψυχαγωγικοί μήνες. Τέλος, η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν αρκετά απαιτητική, καθώς υπήρχαν πολλές διαφορετικές παράμετροι που έπρεπε να υπολογιστούν, αλλά στο τέλος όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο και ήταν πολύ επιτυχημένα.

Σπύρος Βεζυράκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Media Sponsors

 

 

 

Partners

Κατέβασε εδώ την έρευνας της ομάδας για την Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

εδώ

Powered by Nulled ThemesWatch kabaneriWatch Steven UniverseWatch Koutetsujou no Kabaneri