Ρόλοι και όρια στις σχέσεις

Λεπτομέρειες Δράσης

  • Θεματική: Σχέσεις, βιωματικό εργαστήρι
  • Τόπος: Αθήνα
  • Διάρκεια: 22/7/23, 10.30 -14.30

Yλικό & Σύνδεσμοι

Λεπτομέρειες Δράσης:

Εκδήλωση από:

H.U.G - Healthy and Unique we Grow και Hellenic Youth Participation

ΑΙΩΝ Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας


Η εποχή μας τείνει να χαρακτηριστεί από μια περίεργη προσήλωση σε ορολογίες γύρω από τις σχέσεις. 

Τοξικότητα, situationships, fwb, ghosting, gaslighting και η λίστα συνεχίζεται, προσπαθώντας να εξηγήσει κανείς τις συμπεριφορές που υφίσταται όχι μόνο στις ερωτικές σχέσεις, αλλά και στις φιλικές, επαγγελματικές, κοινωνικές, οικογενειακές.

Αυτό όμως που στην ουσία διαπραγματευόμαστε σε κάθε τέτοια προσπάθεια, είναι να ανακαλύψουμε ποιο ρόλο παίζουμε μέσα σε κάθε σχέση, τι προσδοκίες έχουμε από το άτομο/ τα άτομα απέναντί μας αλλά και πώς μπορούμε να οριοθετηθούμε -όχι μόνο σε σχέση με την συμπεριφορά των άλλων, αλλά και με τη δική μας.

Στο παρόν εργαστήρι θα διερευνήσουμε βιωματικά τους παραπάνω προβληματισμούς και έννοιες.

Οι/Τα συμμετέχοντες/ουσες/οντα δε χρειάζεται να έχουν προηγούμενη εμπειρία στη δραματοθεραπεία.
Η μέθοδος:


Η Δραματοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική μέθοδος που επεξεργάζεται το ζήτημα των ρόλων στην καθημερινή μας ζωή, 

καθώς αντλεί από τον χώρο του Θεάτρου, της Τέχνης και της ψυχοθεραπείας με στόχο να διερευνήσει βαθύτερα ζητήματα που μας απασχολούν, προσφέροντάς μας την απαραίτητη αισθητική απόσταση για να επεξεργαστούμε θέματα που κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν επίπονο να προσεγγίσουμε.


Η εκπαιδεύτρια:


Η Μαρία Σούμπερτ είναι δραματοθεραπεύτρια, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στην απεξάρτηση (Θησέας, πρόγραμμα απεξάρτησης του Δήμου Καλλιθέας). Έχει συνεργαστεί με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών (δραματοθεραπευτικές παρεμβάσεις στην τάξη) και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές). Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ και το Κέντρο Λόγου, Ομιλίας και Μάθησης Spell σε ομαδικές και ατομικές συνεδρίες δραματοθεραπείας. Η διδακτορική της διατριβή αφορά στη λειτουργία της Δραματοθεραπευτικής Performance σε άτομα με διαταραχές εικόνας σώματος και διατροφικές διαταραχές. 

Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας. Από τις εκδόσεις Παρισιάνου κυκλοφορεί το βιβλίο της "Ήταν κάποτε... Δραματοθεραπεία και Αφήγηση".


Η ομάδα:


Η πρωτοβουλία "ΗUG: Healthy & Unique we Grow - Reloaded" συγχρηματοδοτείται από το European Solidarity Corps της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Πρόκειται για μια ομάδα νέων θηλυκοτήτων που συστάθηκε, στην πρώτη καραντίνα, με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης για όλα τα άτομα που προβληματίζονται σχετικά με τη θεματική των «υγιών σχέσεων».

Κεντρικοί άξονες είναι το φύλο, το σώμα και η σεξουαλικότητα - έννοιες που διερευνώνται μέσω της μη-τυπικής εκπαίδευσης, της ενημέρωσης και της διοργάνωσης ανοιχτών εκδηλώσεων και δράσεων.Share