Το έργο μας

Stay Active Get Involved

H Hellenic Youth Participation είναι ένας πρωτοπόρος οργανισμός εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης που συνδέει τους πολίτες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οραματιζόμαστε μία κοινωνία στην οποία το κάθε άτομο νοιάζεται και δρα.

Βασικοί άξονες του δικού μας έργου αποτελούν:

  • Η παροχή υψηλών υπηρεσιών για την προσωπική ανάπτυξη και την κοινωνική βελτιστοποίηση.
  • Η ενεργοποίηση των νέων ατόμων σε ευρωπαϊκά ζητήματα και η ενθάρρυνσή τους για συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή.
  • Η ευαισθητοποίηση για θέματα που είναι σημαντικά στις κοινότητές μας, όπως το περιβάλλον, η τέχνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, οι δεξιότητες απασχολησιμότητας, η δημοκρατία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και τη συνειδητή ζωή.
  • Ο διαπολιτισμικός και διαπροσωπικός διάλογος.
  • Η παροχή ίσως ευκαιριών, χωρίς διακρίσεις.
  • Οι ανθρωποκεντρικές, ποικιλόμορφες και βασισμένες στις ανάγκες των συμμετεχόντων δράσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ηγούνται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και βασίζονται στην ομαδική εργασία.
  • Ο σεβασμός στον εαυτό και στον άλλον ανεξαρτήτως καταγωγής, εκπαίδευσης, οικονομικής, οικογενειακής ή κατάστασης υγείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου και πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Εξερεύνησε τις δράσεις των τελευταίων ετών

Η ομάδα μας

Ελένη Καρδαμίτση

Ονομάζομαι Ελένη Καρδαμίτση και είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της ΗΥΡ γιατί έχω την ανάγκη να συνδυάζω τη μάθηση με ξεχωριστές εμπειρίες. Η εργασία στην ΗΥΡ δεν με απογοητεύει ποτέ. Κάθε μέρα ένα νέο πρόγραμμα, μία νέα ιδέα, μία νέα συνεργασία, ένας νέος προορισμός με φορτίζουν και με εμπνέουν να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Είμαι συντονίστρια προγραμμάτων και εκπαίδευσης. Βασικός μου στόχος είναι η εφαρμογή της μη τυπικής μάθησης και τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα των δράσεων στην τοπική κοινωνία. Οι τομείς που εξειδικεύομαι είναι ο πολιτισμός, η τέχνη, η εκπαίδευση, η μη τυπική μάθηση και η δικτύωση των νέων.


follow me
Ελένη Καρδαμίτση

Νεφέλη Παπαγιαννάκου

Ήβη Τουμάση

Η αναζήτηση της ταυτότητάς μου και των ενδιαφερόντων μου σύντομα διασταυρώθηκε με τη μη τυπική μάθηση η οποία καθόρισε μεγάλο μέρος της πορείας μου ως σήμερα. Είμαι απόφοιτη της σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και του προγράμματος των Επιστημών Αγωγής και Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θεωρώ τη βιωματική μάθηση και τη γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς πολύτιμα εργαλεία προσωπικής ανάπτυξης για κάθε άτομο και αυτό με κινητοποιεί καθημερινά στον οργανισμό. Εργάζομαι στη HYP ως συντονίστρια εθελοντικών, εκπαιδευτικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.


follow me

Pablo Pandolfi

Ο Pablo Pandolfi είναι συντονιστής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των τοπικών εθελοντών. Έχει προπτυχιακές σπουδές στην Φυσική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο της Δημοκρατίας της Ουρουγουάης και μεταπτυχιακές σπουδές στην Απόδοση Αθλητών της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ισπανίας. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής καθηγητών φυσικής αγωγής καθώς και στην εφαρμογή ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στους νέους. Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στον κλάδο των Special Olympics κατά σειρά ετών. Στον οργανισμό, δημιουργεί δράσεις με θέμα τα αθλήματα, την υγεία και την ενεργοποίηση των νέων και είναι υπεύθυνος των youth leaders της ΗΥΡ.


follow me
Pablo Pandolfi

Οι Συνεργάτες μας