Erasmus+, Μία Διαπολιτισμική Εμπειρία

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι ένα πρόγραμμα που δίνει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να κάνουν εθελοντισμό στο εξωτερικό. Μέσα από αυτό, τα νέα άτομα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να μάθουν σχετικά με νέες κουλτούρες, να αναπτύξουν μία σειρά από ικανότητες και skills και να έχουν μία έντονη επίδραση στην τοπική τους κοινότητα. 

Σε αυτό το επεισόδιο, η Σύλβια και η Γιάρα κάνουν μία συζήτηση με τον Δημήτρη και τα προγράμματα που συμμετείχε στη Ρωσία και την Γερμανία σχετικά με τη μη τυπική προπόνηση. 

ΕΣΑ, Μία εθελοντική εμπειρία στη Σικελία

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι ένα πρόγραμμα που δίνει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να κάνουν εθελοντισμό στο εξωτερικό. Μέσα από αυτό, τα νέα άτομα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να μάθουν σχετικά με νέες κουλτούρες, να αναπτύξουν μία σειρά από ικανότητες και skills και να έχουν μία έντονη επίδραση στην τοπική τους κοινότητα. 

Σε αυτό το επεισόδιο, η Σύλβια και η Γιάρα κάνουν μία συζήτηση με την Μαρία σχετικά με την εμπειρία της σε εθελοντικό πρόγραμμα στο Agrigento της Ιταλίας σχετική με τη μετανάστευση και τη συμπερίληψη. 

Συνάντηση δύο ηπείρων

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Travel Footprints, "Η συνάντηση δύο ηπείρων", περιγραφή της Rocio από το ταξίδι της στην Κωνσταντινούπολη. Περιγράφει πανέμορφες φωτογραφίες της πόλης και μοιράζεται κάποια πολύ χρήσιμα tips για ένα ταξίδι σε αυτή την πόλη, που να πας, τι να φας και πολλά ακόμα.

ΕΣΑ, Μία εθελοντική εμπειρία: Σε δύο τροχιές

Το ESC (Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης) είναι ένα πρόγραμμα που δίνει στους νέους την ευκαιρία να εργαστούν εθελοντικά στο εξωτερικό. Είναι μια ευκαιρία να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, να μάθετε για νέους πολιτισμούς, να αναπτύξετε διάφορες δεξιότητες και να έχετε αντίκτυπο σε μια τοπική κοινότητα.

Για αυτό το επεισόδιο, η Ραμπέμπ παίρνει συνέντευξη από τη Δήμητρα για το έργο της στην Ιταλία για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας. Ως μέρος μιας πολυπολιτισμικής ομάδας, έκανε ποδήλατο στην ακτή του Σαλέντο για 12 ημέρες για να δείξει ότι τα ταξίδια φιλικά προς το περιβάλλον είναι δυνατά.


Travel Footprints: Coffee by a Crater

Για αυτό το επεισόδιο του Travel Footprints: Minutes of Life Experiences, παίρνουμε συνέντευξη από τη Rebecca για το ταξίδι στο Ισραήλ. Μαθαίνουμε λίγο ποια είναι, τις εντυπώσεις της από το Ισραήλ και μερικά διασκεδαστικά γεγονότα για τη χώρα.

ESC, A Volunteering Experience in Tarragona with Globers

Το σημερινό επεισόδιο επικεντρώνεται στο βραχυπρόθεσμο έργο της Μελίνας στην Ταραγόνα. Ένα μήνα μετά, έχει ήδη τόσα πολλά να μοιραστεί για τον χρόνο της στην Ισπανία με τον σύνδεσμο Globers.

Travel Footprints:

Σε αυτό το επεισόδιο του Travel Footprints: Minutes of Life Experiences, ο Pablo Serrano μας μιλά για το "Riding in the UK", ένα ποδηλατικό ταξίδι που διήρκεσε πάνω από 100 ημέρες και 6.000 χιλιόμετρα. Ήταν η πρώτη του περιοδεία με ποδήλατο και έκανε μόνος του σε όλη την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Travel Footprints: Backpacking in South East Asia

Το σημερινό επεισόδιο του Travel Footprints παρουσιάζει τη Sarina, η οποία πέρασε πεντέμισι μήνες ταξιδεύοντας με σακίδια στη Νοτιοανατολική Ασία. Ανακαλύπτουμε τι την παρακίνησε να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι στην Ταϊλάνδη, το Λάος, το Βιετνάμ, την Ινδονησία, την Καμπότζη και τη Μαλαισία, καθώς και μερικές από τις αγαπημένες της πτυχές της όλης εμπειρίας. Ελπίζουμε ότι αυτό εμπνέει κάποια περιπλάνηση.

ESC, A Volunteering Experience: Gardening in Zagreb

Το ESC (Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης) είναι ένα πρόγραμμα που δίνει στους νέους την ευκαιρία να εργαστούν εθελοντικά στο εξωτερικό. Είναι μια ευκαιρία να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, να μάθετε για νέους πολιτισμούς, να αναπτύξετε διάφορες δεξιότητες και να έχετε αντίκτυπο σε μια τοπική κοινότητα.

Σε αυτό το επεισόδιο, παίρνουμε συνέντευξη από τον Filippo για την εμπειρία του στην Κροατία, όπου πέρασε δύο μήνες εθελοντικά με παιδιά. Μας δίνει μια εικόνα για το πώς είναι να εργάζεσαι σε μια μεγάλη πολυπολιτισμική ομάδα και τι τον παρακίνησε να κάνει ένα έργο ESC.


Travel Footprint, Episode 2: both sides perspective part3.

Η εθελόντριά μας Maryna μίλησε με την καλεσμένη αυτού του επεισοδίου Lorena Ferraz Cordeiro Gonçalves για την απίστευτη χώρα της - τη Βραζιλία, την προσέγγισή της στα ταξίδια, την επιλογή αναμνηστικών και τι πρέπει να πάρουμε όλοι μας στο ταξίδι. Η Λορένα έχει επίσης μοιραστεί πολλές ενδιαφέρουσες συμβουλές για το φαγητό στη Βραζιλία. Μην το χάσετε!

Travel Footprint, Episode 2: both sides perspective part2.

Συνεχίζουμε το ηχητικό ταξίδι μας σε όλο τον κόσμο. Και αυτή τη φορά η Christina Valiullina θα μιλήσει και για τις δύο προοπτικές της: ταξίδια στη χώρα της - τεράστια Ρωσία και εμπειρία ζωής στο εξωτερικό (συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας και του Βιετνάμ). Η Χριστίνα θα δώσει συστάσεις για ταξίδια, ποια είδη αναμνηστικών είναι πάντα καλύτερα να φέρεις, τι να δοκιμάσει στην πατρίδα της και θα μοιραστεί εκπληκτικά γεγονότα για διαφορετικά μέρη από όλο τον κόσμο.

Travel Footprint, Episode 2: both sides perspective part1.

Τα τελευταία 2 χρόνια, όλοι αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα: περιορισμούς στην κίνηση. Εδώ, στο Hellenic Youth Participation, ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα επανέλθει σύντομα στο σωστό δρόμο.

Εν τω μεταξύ, θα θέλαμε να ζεστάνουμε την προσδοκία να ταξιδέψετε στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας ή ακόμα και της πόλης σας. Ακριβώς, γι' αυτό το επεισόδιο έχει πάρει το όνομα «Both sides view». Έχει χωριστεί σε τρία μέρη, καθώς οι 3 διεθνείς καλεσμένοι του θα μοιραστούν τις απόψεις τους για το θέμα.

Σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε αυτό το διασκεδαστικό και χρήσιμο podcast!


ESC, A Volunteering Experience: Germany and Croatia

Το ESC (European Solidarity Corps) είναι ένα πρόγραμμα εθελοντικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εθελοντές από όλο τον κόσμο στοχεύουν να βοηθήσουν όπου χρειάζεται, να μάθουν νέες δεξιότητες, να περάσουν χρόνο στο εξωτερικό, να μάθουν μια γλώσσα και να αποκτήσουν αξέχαστες αναμνήσεις. Σε αυτό το επεισόδιο θα γνωρίσετε την Κατερίνα, η οποία αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Βρέμη της Γερμανίας, και την Ειρήνη που έχει κάνει το έργο της στο Βούκοβαρ της Κροατίας. Αναλογίστηκαν τις αποστολές των έργων τους, τα καθήκοντα, την ομαδική εργασία και τα συναισθήματά τους για τον εθελοντισμό.

One Voice: Hate Fighters Song

Αυτό το τραγούδι δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου Erasmus plus "Power to Change" που υλοποιείται από το Hate Fighters Network από τη Σερβία, την Hellenic Youth Participation από την Ελλάδα, το Udruga Impress Daruvar από την Κροατία, το IDA Network από τη Βουλγαρία, το Beyond Borders από την Ιταλία, τον Οργανισμό Στρατηγικής Ανάπτυξη στην Αφρική από την Γκάνα, SPPMD από τη Βόρεια Μακεδονία και Circulo Raices Sardas από την Αργεντινή.

Νέοι από την Αθήνα και την Ευρώπη μαζεύτηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το τραγούδι. Κύριος στόχος του τραγουδιού είναι να προωθήσει το Κίνημα No Hate Speech μέσα από διεθνείς, εθνικές και τοπικές δράσεις. Επιπλέον, το έργο στοχεύει στην ενίσχυση του ρόλου των νέων στις δραστηριότητες οικοδόμησης της ειρήνης και στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους.

ESC, A Volunteering Experience: Bulgaria

Ο εθελοντισμός με το πρόγραμμα ERASMUS + και μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια εμπειρία ζωής που σας αλλάζει. Ας μάθουμε λοιπόν σε αυτό το podcast τις εμπειρίες των νέων που έχουν κάνει ESC.

Επεισόδιο 1: Αργεντινή

Το ταξίδι στον κόσμο είναι μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία, η γνωριμία με νέους πολιτισμούς και παραδόσεις είναι μαγική και σαγηνευτική. Ας ανακαλύψουμε με αυτό το podcast, τις εμπειρίες ζωής των νεαρών ταξιδιωτών που ανακάλυψαν τον κόσμο και ξαναβρήκαν τον εαυτό τους στον κόσμο.