Το Mind your Mind ήταν μία τοπική δράση του προγράμματος Erasmus+ (ΚΑ2). Έχοντας 4 βασικούς άξονες, το mindfulness, τη σύνδεση με τη φύση, την κίνηση και τη δημιουργικότητα, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν τη φύση που έχουν μέσα τους και τον παλμό της φύσης που κρύβεται στην πόλη.

 

Η ΚΟΙΝΗ ΙΔΕΑ: Η Hellenic Youth Participation σε συνεργασία με τον ισπανικό οργανισμό Viaje a Sostenibilidad και με τον οργανισμό Vulcanicamente από την Ιταλία δημιούργησαν ένα σχέδιο με σκοπό να φέρουν τους νέους κοντά στη φύση. Γι’αυτό, τον Οκτώβριο του 2017 συναντήθηκαν 15 άτομα στα Πυρηναία της Ισπανίας έτσι ώστε να δεθούν σαν ομάδα και να σχηματίσουν τις τοπικές δράσεις. Στη συνέχεια σχεδιάστηκαν 6 συναντήσεις σε κάθε χώρα και τα αποτελέσματα υπάρχουν παρακάτω.

 

Η ΤΟΠΙΚΗ ΙΔΕΑ: Στην Αθήνα βρίσκεται η ομάδα του Mind your Mind την άνοιξη προσεγγίζοντας μέσα από την πρακτική του mindfulness, της κίνησης, της δημιουργικότητας και της φύσης. Η πρόθεσή μας είναι οι περισσότερες συναντήσεις να γίνουν σε πάρκα της πόλης (πάρκο Ελευθερίας, Εθνικός κήπος, Φιλοπάππου, πάρκο Χωροφυλακής, άλσος Παπάγου, άλσος Παγκρατίου). Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι συναντήσεις θα γίνουν στον χώρο της ΗΥΡ στην πλατεία Μαβίλη (Σούτσου 10).

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: νέους και νέες 18-40 που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους και την φύση χωρίς να έχουν απαραίτητα προηγούμενη γνώση στον χώρο του mindfulness, της κίνησης και της φύσης.

 

Ο ΣΤΟΧΟΣ είναι οι συμμετέχοντες να:

 

αναπτύξουν νέες ικανότητες σχετικές με το mindfulness, την φύση, την κίνηση και την δημιουργικότητα.

 

μάθουν τεχνικές για να βρεθούν στο εδώ και στο τώρα.

 

εξασκήσουν πρακτικές σχετικές με την συγκέντρωση και την διαχείριση συναισθημάτων. συνδεθούν με την φύση μέσα τους.

 

γνωρίσουν εναλλακτικά σημεία της πόλης. δημιουργήσουν ένα δίκτυο με στόχο την δημιουργία κοινότητας σχετική με το περιβάλλον και τον ακτιβισμό και να εκπροσωπεύσουν την ΗΥΡ σε προγράμματα τέχνης στο εξωτερικό.
Οι δραστηριότητες σε video-animation:

1. Connecting with Nature, awakening your senses

2. Natural Object that Represents You

3. Activity: Meditation with trees

4. The River of life

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Five Senses

 

6. Your Place on Earth

 

7. Nature Mandala

 

8. Sensorial Mindfulness Mindfulness

 

 Share