Γνώρισε τον γείτονα σου

  • Τύπος: Δράσεις στην Πόλη
  • Πού; Αθήνα
  • Πότε; 23/10/2019

H πρωτοβουλία Γνώρισε τον Γείτονά σου δημιουργήθηκε από νέους και νέες που είναι ενεργοί/ές στην τοπική ομάδα της Hellenic Youth Participation και εκπαιδεύονται σε διαφορετικές θεματικές μέσα από την μη τυπική μάθηση.

Μέσα σε μία από τις συναντήσεις θίχτηκαν τα ζητήματα της ενεργούς συμμετοχής, της κοινωνικής αλλαγής και των απρόσωπων σχέσεων που βιώνουμε ως κάτοικοι μιας μεγαλούπολης. Έτσι, ξεκίνησε ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου προγράμματος, του οποίου στόχος είναι η βελτίωση των κοινωνικών σχέσεων ατόμων που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων και το ξεκίνημα μιας ενωμένης διαπολιτισμικής κοινότητας.


Αντικειμενικοί στόχοι του προγράμματος αποτελούν

1) η μείωση του αισθήματος  μοναξιάς,

2) η πραγματοποίηση διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ ατόμων που ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες,

3) η δημιουργία ενός χώρου συνάντησης αλληλεγγύη στο μέλλον όπου τα άτομα δε θα διστάζουν να προσεγγίσουν τους γύρω τους,

4) η ανάπτυξη σύνδεσης και επικοινωνίας ατόμων διαφορετικών κοινωνικών και εθνοτικών ομάδων και 

5) η επαφή ατόμων με δραστηριότητες της μη τυπικής μάθησης.


Μέσα από την δράση καλέσαμε γείτονες να γνωριστούν και να αλληλεπιδράσουν με άλλα άτομα της γειτονιάς και στην συνέχεια να καλέσουν νέα άτομα για να έρθουν στην δράση.


Παράλληλα δημιουργήσαμε ένα παιχνίδι πόλης για την περιοχή των Αμπελοκήπων που μπορείς να κατεβάσεις και να παίξεις με τους δικούς σου γείτονες.

Meet-your-Neighbour


Η πρωτοβουλία συγχρηματοδοτήθηκε από το European Solidarity Corps και το Ιδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης. 


Share