• Τύπος: Erasmus+ Training Courses
  • Πού; Sarajevo, Βοσνία Ερζεγοβίνη
  • Ποιοι; 3 άτομα, 18 ετών και άνω
  • Πότε; 20-29/10/2021
  • Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 10/10/2021

Εμπνευσμένο από το κίνημα #metoo, το πρόγραμμα #YouthToo επιδιώκει να δώσει απάντηση στην έμφυλη βία και να ενδυναμώσει τα νέα άτομα να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπισή της. Τα άτομα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα εκπαιδευτούν σχετικά με έμφυλα ζητήματα, θα αναλύσουν τη βία στις νεανικές ερωτικές σχέσεις αναζητώντας τα αίτια, τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισής της Τα άτομα θα εξοικειωθούν με έννοιες σχετικές με τα φύλα και με τη βία, την τοξικότητα στις σχέσεις και τα σημάδια της.

 

Στην συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα μάθουν τεχνικές και μεθόδους δημιουργίας μικρών βίντεο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα κληθούν να παράξουν τα δικά τους. Η δημιουργία των βίντεο θα αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη της έμφυλης βίας στις νεανικές σχέσεις.

 

Η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στο πρόγραμμα βασίζεται στην διαπολιτισμική προσέγγιση των ζητημάτων και στην μη τυπική μάθηση. Τα άτομα που θα συμμετάσχουν θα κληθούν να είναι ενεργά κατά τη διάρκεια του προγράμματος καθώς θα εκπαιδευτούν λαμβάνοντας μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες. Μέσω των δραστηριοτήτων τα άτομα θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς, θα αναπτύξουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες, θα εξασκήσουν την ικανότητά τους να μιλούν αγγλικά, θα μάθουν να χρησιμοποιούν αρκετά ψηφιακά εργαλεία παραγωγής και επεξεργασίας βίντεο, θα εξοικειωθούν με έμφυλα ζητήματα  και την έμφυλη βία, ενώ θα αποκτήσουν κι ένα διεθνές δίκτυο ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα.


Καλύπτονται: 100% διαμονή και διατροφή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος των 275 ευρώ, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.

 

Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.


Καλή επιτυχία!!! Share