• Τύπος: EU Solidarity Corps
  • Πού; Škofja Loka, Σλοβενία
  • Ποιοι; 3 άτομα 18-30 ετών
  • Πότε; Αύγουστος 2020 – Αύγουστος 2021 (12 μήνες)
  • Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 20/02/2020

Το πρόγραμμα Kids in Action 7 – United in Solidarity δίνει την ευκαιρία σε 3 νέους να γίνουν ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους στον τομέα της κοινωνικής εργασίας και επίσης να ανακαλύψουν τη Σλοβενία, τον πολιτισμό, τη φύση, τη γλώσσα, τους ανθρώπους, τις συνήθειες. Οι  εθελοντές θα  εργαστούν σε τοπικές οργανώσεις μέσα και γύρω από την μεσαιωνική πόλη Škofja Loka, ενώ θα εξοικειωθούν με το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας.


Υπάρχουν 2 διαθέσιμες θέσεις (Vacancy 1&2) στον οργανισμό Day Care Centre for Children and Youth, ο οποίος προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους, νέους με λιγότερες ευκαιρίες και τους γονείς τους. Οι εθελοντές θα λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες του κέντρου όπως η οργάνωση του καθημερινού προγράμματος, η πραγματοποίηση εργαστηρίων (μαγειρική, αθλητισμός, παιχνίδια, χειροτεχνία, υπαίθριες δραστηριότητες, πολιτιστικό πρόγραμμα …), πραγματοποίηση μαθημάτων κα. Στόχος του προγράμματος είναι  η μείωση και η πρόληψη του κοινωνικού  τους αποκλεισμού και των επιπτώσεων τους, καθώς και η ομαλή τους ενσωμάτωση στο κοινωνικό περιβάλλον.


Η 3η διαθέσιμη θέση (Vacancy 3) αφορά τον τοπικό οργανισμό Day Care Centre for People with Minor Mental Disorders . Μεταξύ άλλων, ο εθελοντής προσφέρει στους χρήστες της την ευκαιρία να βελτιώσουν τις καθημερινές κοινωνικές τους δεξιότητες, να λάβουν υποστήριξη  , να μάθουν νέα πράγματα και ταυτόχρονα να μάθουν να ζουν μια πλήρη ζωή. Ο/H εθελοντής/ρια θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα και θα βοηθήσει το προσωπικό στο καθημερινό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και συμβουλευτική, εκπαιδευτικά  και δημιουργικά εργαστήρια, εκδρομές, πεζοπορίες, επισκέψεις σε εκδηλώσεις, παραστάσεις.


Καλύπτονται : 100% διαμονή και διατροφή καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος, μαθήματα γλώσσας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μηνιαίο χρηματικό ποσό για κάλυψη προσωπικών αναγκών και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος των 275 ευρώ, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων European Solidarity Corps.


Share