• Τύπος: EU Solidarity Corps
  • Πού; Wola village, Σιλεσία- Πολωνία
  • Ποιοι; 1 άτομο 18-30 ετών
  • Πότε; 7.1.2021 – 7.11.2021
  • Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30/11/2020

Tο συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνει κάλεσμα σε 2 νέους/ες 18-30 χρονών να συμμετέχουν σε 2 προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση οι εθελοντές θα φιλοξενηθούν από τον οργανισμό GOK Miedzna όπου θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες με παιδιά όπως μαθήματα μουσικής, χορού, DIY, γλώσσας και δημιουργικές δραστηριότητες. Παράλληλα, θα υλοποιήσουν workshops για νέους/ες τόσο δημιουργικού όσο και ενημερωτικού χαρακτήρα σχετικά με το Ε+, το ΕΣΑ κλπ. σχεδιάζοντας δράσεις τοπικά ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες τόσο οι ίδιοι οι νέοι όσο και οι εθελοντές. Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν και δράσεις για άτομα τρίτης ηλικίας όπως επιτραπέζια, μαθήματα χρήσης Η/Υ κλπ. Οι εθελοντές θα υποστηρίξουν τον οργανισμό που τους φιλοξενεί στις διάφορες εκδηλώσεις που σχεδιάζουν και υλοποιούν αλλά παράλληλα θα τους δωθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις δικές τους ιδέες και εκδηλώσεις.

 

Στο δεύτερο πρόγραμμα οι εθελοντές θα φιλοξενηθούν από τον οργανισμό   Fundacja Rozwoju Społeczeństwa Przedsiębiorczego. Οι εθελοντές θα δραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο της προώθησης και διαμόρφωσης ενός σημείου αναφοράς για την πόλη που θα αφορά την ενημέρωση νέων σχετικά με την επιχειρηματικότητα και αγορά εργασίας. Οι εθελοντές θα σχεδιάζουν εργαστήρια και ενημερώσεις ώστε οι νέοι της περιοχής να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να έχουν καλύτερες πιθανότητες στην αφορά εργασίας. Παράλληλα, θα υποστηρίξουν τον οργανισμό στις δράσεις διάδοσης και προώθησης των υπάρχοντων δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί, θα σχεδιάσουν δραστηριότητες επιχειρηματικότητας για παιδιά και νέους και θα προωθήσουν το πρόγραμμα Ε+ και ΕΣΑ.


Καλύπτονται : 100% διαμονή και διατροφή καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος, μαθήματα γλώσσας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μηνιαίο χρηματικό ποσό για κάλυψη προσωπικών αναγκών και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος των 275 ευρώ, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων European Solidarity Corps.


Share