• Τύπος: EU Solidarity Corps
  • Πού; Bremen, Γερμανία
  • Ποιοι; 1 άτομα 18-30 ετών
  • Πότε; 24/01 – 30/09/2022
  • Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 18/12/2021

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα με καλλιτεχνικές ανησυχίες που θέλουν να ζήσουν και να απασχοληθούν εθελοντικά στη Βρέμη για 7 μήνες. Συγκεκριμένα, το άτομο που θα επιλεγεί, θα κάνει εθελοντισμό στο Deutsches Tanzfilminstitut (TAFI), έναν οργανισμό που ιδρύθηκε το 1988 και έχει το μεγαλύτερο αρχείο με χορευτικά βίντεο σην Ευρώπη.

 

Το άτομο που θα επιλεγεί θα κληθεί:
-Να βοηθάει στο γύρισμα και στην παραγωγή χορευτικών ταινιών, οι οποίες παράγονται σε εκδηλώσεις στη Βρέμη αλλά και σε άλλα μέρη της Γερμανίας.

-Να υποστηρίζει τον οργανισμό στην ψηφιοποίηση βιντεοκασετών προκειμένου να δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό αρχείο.

-Να βοηθάει στην διοργάνωση του “Tanzsalon”, μιας μηνιαίας εκδήλωσης για τους κατοίκους της Βρέμης, όπου συναντιούνται άτομα με πάθος για τον χορό, προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες.

-Να δημιουργεί και να επεξεργάζεται περιεχόμενο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ιστοσελίδα.

 

Tα άτομα θα αναπτύξουν τις κοινωνικές και οργανωτικές τους ικανότητες, θα μάθουν να λειτουργούν και να συνεργάζονται μέσα σε ομάδες, να επικοινωνούν σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα και θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία.

 

Καλύπτονται: 100% διαμονή και διατροφή καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος, μαθήματα γλώσσας (είτε ψηφιακά είτε δια ζώσης), ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μηνιαίο χρηματικό ποσό για κάλυψη προσωπικών αναγκών και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων μέχρι το ύψος των 360 ευρώ, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων European Solidarity Corps.


Share