Η δράση Food for Thought είναι μια πρωτοβουλία με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση σε ζητήματα που αφορούν την τροφή.

Στόχος μας είναι να εξερευνήσουμε όλες τις εκφάνσεις του κύκλου τροφής ο οποίος κινείται σε τέσσερα στάδια, από την παραγωγή στην επιλογή και από την κατανάλωση στην απόρριψη.

Προτεραιότητά μας είναι να ανακαλύψουμε τις κοινωνικές πτυχές που περιβάλλουν το φαγητό. Το μοίρασμα της τροφής -με γνωστούς και αγνώστους- σε γεύματα και κοινωνικές κουζίνες ως μέσο αλληλεγγύης και αλληλεπίδρασης και οι κοινωνικοί λόγοι που μας ωθούν σε διατροφικές επιλογές, είτε αυτές είναι συνειδητές είτε συμβαίνουν λόγω της καθημερινότητας, είναι δύο άξονες που θέλουμε να διερευνήσουμε μέσω των δράσεων και των συζητήσεων που θα οργανώσουμε.

Ο κύκλος τροφής που μελετάμε, μας οδηγεί ως άμεσο επακόλουθο και στον κύκλο του νερού που καταλαμβάνει σημαντικό μέρος των δράσεων και των σκέψεων μας. Το νερό, που καθορίζει την ύπαρξη του πλανήτη αλλά και η δική μας στάση και η επιρροή μας στη μείωση της σπατάλης και της υπερκατανάλωσης είναι θέματα που θα μας απασχολήσουν στη διάρκεια αυτής της πρωτοβουλίας.
Θέλουμε να ανακαλύψουμε την τροφή και τη σχέση μας μαζί της εκ νέου, από διαφορετική οπτική γωνία, αυτή τη φορά συνειδητά και ενημερωμένα.

Η πρωτοβουλία νέων Food for Thought συγχρηματοδοτείται από το European Solidarity Corps της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Hellenic Youth Participation.


Share