• Τύπος: Erasmus+ Youth Exchanges
  • Πού; Garlstedt, Βρέμη Γερμανία
  • Ποιοι; 1 άνδρας και 1 γυναίκα 18-25 ετών
  • Πότε; 25/11/2019 – 5/12/2019
  • Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 20/11/2019

H ανταλλαγή νέων θα παρέχει διάφορες δημιουργικές μεθόδους θεάτρου και ταινίας, στις οποίες οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αντιμετωπίζουν θέματα ξενοφοβίας, ρατσισμού και ετερότητας στην τοπική τους κοινωνία και να αυξήσουν την κατανόηση και την ένταξη μεταξύ τους. Το πρόγραμμα συγκεντρώσει 36 συμμετέχοντες από διεθνείς οργανισμούς-εταίρους από Ελλάδα, Γερμανία, Κροατία και Ισπανία και φέρνει κοντά τους νέους από διαφορετικά υπόβαθρα, πολιτισμούς και περιβάλλοντα, βοηθώντας τους να εκφράσουν και να σκεφτούν τις απόψεις τους για τη μετανάστευση και την πολιτισμική ποικιλομορφία. Θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, συνειδητοποίηση για το τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας σε νέα κοινωνία και σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Οι νέοι θα μάθουν επίσης να χρησιμοποιούν τις δεξιότητες που αποκτώνται από αυτή την ανταλλαγή για να γίνουν πιο ενεργοί/ες στην κοινωνία τους προκειμένου να μετατοπίσουν τις στάσιμες σκέψεις για τους «ξένους» και να καταπολεμήσουν τις ξενοφοβικές ιδέες.

Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν εισαγωγή στο θέατρο, αυτοσχεδιασμό, μη λεκτική έκφραση καθώς και θεατρικές τεχνικές όπως το Φόρουμ θέατρο και το χτίσιμο της σκηνής.


Καλύπτονται : 100% διαμονή και διατροφή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος των 275 ευρώ, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.
Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.


Καλή επιτυχία!!! 


Share