• Τύπος: EU Solidarity Corps
  • Πού; Ζάγκρεπ, Κροατία
  • Ποιοι; 1 άτομο 18-30 ετών
  • Πότε; 04/04/2022 – 01/06/2022
  • Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά

Το άτομο που θα επιλεγεί για να το συγκεκριμένο εθελοντικό πρόγραμμα θα απασχολείται στον οργανισμό “O.A.ZA.”, που εδρεύει στο Ζάγκρεπ και διοργανώνει δράσεις και δραστηριότητες για νέους, με βασικό άξονα την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην συμμετοχή 12 νέων εθελοντών που θα βοηθήσουν στην διατήρηση των σχολικών κήπων και θα δραστηριοποιηθούν γύρω από την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Οι εθελοντές μαζί με τους μαθητές των σχολείων θα γνωρίσουν την φύση και θα συνδεθούν μαζί της μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος. Παράλληλα, από κοινού εθελοντές και μαθητές θα αναπτύξουν δεξιότητες γύρω από την θεματική της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιωσιμότητας και του υγιεινού τρόπου ζωής. Οι εθελοντές θα σχεδιάσουν βιωματικές δραστηριότητες και να τις εφαρμόσουν με τα παιδιά ώστε να αναπτύξουν το αίσθημα της ανάγκης προστασίας του περιβάλλοντος. Παράλληλα, λόγω της πανδημίας θα γίνουν και ψηφιακές δράσεις όπως webinars, online δράσεις με παιδιά, διαπολιτισμικές δραστηριότητες κ.α.

 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το 2015 και έχει φιλοξενήσει συνολικά 101 εθελοντές, από 22 χώρες.

 

Για την συμμετοχή σου στο πρόγραμμα δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία, είναι σημαντικό να έχεις όρεξη και να σε ενδιαφέρουν περιβαλλοντικά ζητήματα!

 

Καλύπτονται : 100% διαμονή και διατροφή καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος, μαθήματα γλώσσας (είτε ψηφιακά είτε δια ζώσης), ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μηνιαίο χρηματικό ποσό για κάλυψη προσωπικών αναγκών και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων μέχρι το ύψος που ορίζεται από το πρόγραμμα, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων European Solidarity Corps.


Share