• Τύπος: Erasmus+ Youth Exchanges
  • Πού; Almondsbury, Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ποιοι; 1 leader 18+ με εμπειρία από προγράμματα Erasmus+
  • Πότε; 30.03-10.04.2020
  • Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 26.02.2020

Αν και πλέον βρισκόμαστε στο 2020, παρόλα αυτά, ακούμε καθημερινά για πολέμους, πρόσφυγες, διαδηλώσεις και φυσικά για συμφωνίες, αλληλεγγύη και ειρήνη. Όλα αυτά μας γεννούν ερωτήματα και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε “γιατί έχουμε πόλεμο, αλλά και ποιες θα μπορούσαν να είναι οι εναλλακτικές λύσεις”. Το “Peacefest” είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο δεν αρκείται μόνο στο να προσφέρει στους νέους ένα πρόσφορο έδαφος συζήτησης και επιμόρφωσης προς μια καλύτερη κατανόηση γύρω από θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και της αξίες της ΕΕ. Μέσα από το διάλογο, αλλά και βιωματικές δραστηριότητες, στόχος του προγράμματος είναι να εμπνεύσει τους νέους να γίνουν αποφασιστικοί και ριζοσπαστικοί στη σκέψη τους, να γίνουν η νέα ελπίδα του αύριο.

Το “Peacefest” θέλει να προκαλέσει την κριτική σκέψη των συμμετεχόντων γύρω από
θέματα όπως
πολιτισμικές διαφορές και στερεότυπα,
ο ρόλος των θρησκειών σε περιόδους πολέμου,
πως διακρίνουμε τα fake news και ο ρόλος των media,
μπορεί να παίξει ρόλο ο αθλητισμός ως ενοποιητικός παράγοντας;

Σκοπός αυτής της ανταλλαγής είναι να ενθαρρύνει δημιουργικές ιδέες και θετικές ενέργειες των νέων, και γιατί όχι να γίνουν η αρχή ενός νέου κύματος διακρατικής, ειρηνικής και αποτελεσματικής διαμαρτυρίας που θα μεταμορφώσει τη σκέψη εκείνων που βρίσκονται στην εξουσία. O/η leader θα υποστηρίξει την ομάδα και θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με την ΗΥΡ.

Καλύπτονται: 100% διαμονή και διατροφή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος των 495 ευρώ, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.
Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό
Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.

Καλή επιτυχία!!!


Share