• Τύπος: Erasmus+ Training Courses
  • Πού; Ljubljana, Σλοβενία
  • Ποιοι; 2 άτομα, 18+ ετών
  • Πότε; 16-22/-6/2022
  • Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 02/06/22
  • Συμπλήρωσε την αίτηση εδώ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά η νεολαία αλλά και τα ζητήματα ψυχικής υγείας των νέων ατόμων αναδύθηκαν με την πανδημία COVID-19. Ενώ η κατάθλιψη, οι αγχώδεις διαταραχές και οι κρίσεις πανικού αυξάνονται, η ψυχοθεραπεία παραμένει ακόμα ζήτημα ταμπού,  με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να ντρέπονται να αναζητήσουν βοήθεια. Η επίσκεψη στον ψυχολόγο οφείλει να είναι όσο φυσιολογική είναι και η επίσκεψη σε οποιονδήποτε γιατρό. 

 


Με βάση αυτούς προβληματισμούς, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα “Psychological First Aid Kit ” το οποίο απευθύνεται σε άτομα που εργάζονται με νέους ή γενικότερα σε άτομα που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα εξοπλιστούν με δεξιότητες σχετικά με την υποστήριξη των νέων που αντιμετωπίζουν ψυχικά ζητήματα, σε μια περίοδο που αυτή η δεξιότητας κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική.Ακόμη, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα άτομα θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες, απόψεις και καλές πρακτικές με άλλους συμμετέχοντες από την Ευρώπη. Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα μπορέσουν όχι μόνο να βελτιωθούν σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και να αποκτήσουν καλύτερη οπτική σε σχέση με την πραγματικότητα που επικρατεί στις άλλες χώρες. Παράλληλα, τα άτομα που θα συμμετέχουν θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους τόσο σε προωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.


 

Η μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του προγράμματος βασίζεται σε δραστηριότητες μη τυπικής, βιωματικής εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό, τα άτομα που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, θα συμμετέχουν ενεργά στα εργαστήρια (workshops) και στις δραστηριότητες του προγράμματος.

 

 

 

Καλύπτονται: 100% διαμονή και διατροφή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι 275 ευρώ, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.

 Share