• Τύπος: EU Solidarity Corps
  • Πού; Wroclaw, Πολωνία
  • Ποιοι; 1 άτομo 18-30 ετών
  • Πότε; Σεπτέμβριος 2023-Φεβρουάριος 2024
  • Γλώσσα εργασίας: Αγγλική
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 28/5/23
  • Συμπλήρωσε την αίτηση εδώ

Είσαι άτομο με δημιουργικότητα και φαντασία; Θες να ζήσεις μία πολυπολιτισμική εμπειρία 6 μηνών; Τότε αυτή η ευκαιρία εθελοντισμού είναι για εσένα!


Συμμετέχοντας σε αυτό το εθελοντικό πρόγραμμα, θα έχεις την ευκαιρία να είσαι μέρος του Foundation of Social Integration Prom στο Wroclaw της Πολωνίας. Ο σκοπός του οργανισμού είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων που προέρχονται από μειονεκτικά περιβάλλοντα ή που παλεύουν με ζητήματα ψυχικής υγείας. Στόχος του εθελοντισμού είναι η υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε παιδικό σταθμό και σχολείο της περιοχής, και η προώθηση της πολυπολιτισμικότητας. 


Με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, τα άτομα θα εμπλακούν σε δραστηριότητες όπως: 

-Εργασία σε σχολείο και παιδικό σταθμό της περιοχής

-Οργάνωση δραστηριοτήτων σε τοπικό επίπεδο και η προώθηση του προγράμματος European Solidarity Corps

-Υποστήριξη εκπαιδευτικών βοηθώντας στη διαχείριση της ομάδας

-Δημιουργία και διαχείρισης δραστηριοτήτων γύρω από την τέχνη και τη δημιουργικότητα

-Εκμάθηση της γλώσσας του ατόμου σε παιδιά με δημιουργικούς τρόπους 


Το άτομο που θα συμμετέχει θα έχει την ευκαιρία να μάθει την πολωνικά με μαθήματα 2 φορές την εβδομάδα και να εκπαιδευτεί με ειδικευμένο μέντορα. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο θα έχει την ευκαιρία να δρα ανεξάρτητα και να «τρέχει» δραστηριότητες, θα μάθει πως να διαχειρίζεται ομάδες παιδιών κάθε ηλικίας, και θα εκπαιδευτεί σε αντίστοιχες μεθόδους μη τυπικής μάθησης. Επιπλέον, θα μοιραστεί την κουλτούρα και τη γλώσσα του και θα εξελιχθεί επαγγελματικά. 

Για περισσότερες πληροφορίες πάτα εδώ.


Σημείωση: Εάν έχεις ήδη συμμετάσχει ως εθελοντής/εθελόντρια σε κάποιο πρόγραμμα EVS/ESC τότε δεν μπορείς να συμμετάσχεις στο παρόν πρόγραμμα.

 

Καλύπτονται: 100% διαμονή και διατροφή καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος, μαθήματα γλώσσας (είτε ψηφιακά είτε δια ζώσης), ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μηνιαίο χρηματικό ποσό για κάλυψη προσωπικών αναγκών και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων μέχρι το ύψος που ορίζει το πρόγραμμα, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων European Solidarity Corps.Share