• Τύπος: EU Solidarity Corps
  • Πού; Borås Stad, Σουηδία
  • Ποιοι; 1 άτομo 18-30 ετών
  • Πότε; Σεπτέμβρης 2023 - Σεπτέμβρης 2024
  • Γλώσσα εργασίας: Αγγλική
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 28/5/23
  • Συμπλήρωσε την αίτηση εδώ

Θα ήθελες να εργαστείς με νέα άτομα και να εξελίξεις τον εαυτό σου ενώ ζεις στο εξωτερικό για έναν χρόνο; Τότε αυτή η ευκαιρία εθελοντισμού είναι για εσένα!


Συμμετέχοντας σε αυτό το εθελοντικό πρόγραμμα, τα άτομα θα αποτελέσουν μέρος της δημοτικής αρχής της Αναψυχής και της Δημόσιας Υγείας στο Δήμο του Borås στην Δυτική Σουηδία. Τα άτομα που θα είναι εθελοντές θα έρχονται από όλη την Ευρώπη και και θα δραστηριοποιούνται κυρίως σε 3 διαφορετικά κέντρα νέων. Στα κέντρα αυτά απασχολούνται άτομα όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως παιδιά από 10 έως 18 ετών.


Με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, τα άτομα θα εμπλακούν σε δραστηριότητες όπως:

-Διοργάνωση δραστηριοτήτων που θα περιλαμβάνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ κατοίκων και εθελοντών

-Παροχή δραστηριοτήτων αναψυχής σχετικά με τέχνη, την μουσική και τον πολιτισμό

-Διοργάνωση δραστηριοτήτων σχετικά με τον αθλητισμό και την άθληση

-Προώθηση των ευκαιριών ESC αλλά και των Erasmus+ προγραμμάτων μέσω εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων

-Επισκέψεις σε σχολεία 


Το άτομο που θα συμμετέχει θα λάβει μέρος σε ειδικά trainings για τη διαχείριση ομάδας αλλά και τη χρήση μεθόδων μη-τυπικής μάθησης. Το άτομο θα εξελίξει τον εαυτό του προσωπικά και επαγγελματικά καθώς θα αποκτήσει μία πλήρη εμπειρία για το πως είναι η εργασία με την νεολαία. Θα συνεργαστεί με άτομα από όλη την Ευρώπη καθώς και ο δήμος Borås έχει μεγάλη εμπειρία στη φιλοξενία εθελοντών. 


Σημείωση: Εάν έχεις ήδη συμμετάσχει ως εθελοντής/εθελόντρια σε κάποιο πρόγραμμα EVS/ESC τότε δεν μπορείς να συμμετάσχεις στο παρόν πρόγραμμα.

 

Καλύπτονται: 100% διαμονή και διατροφή καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος, μαθήματα γλώσσας (είτε ψηφιακά είτε δια ζώσης), ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μηνιαίο χρηματικό ποσό για κάλυψη προσωπικών αναγκών και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων μέχρι το ύψος που ορίζει το πρόγραμμα, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων European Solidarity Corps.Share