The Stage is ours


Αφροδίτη, 23

Το πρόγραμμα μου προσέφερε αρκετές τεχνικές γνώσεις σχετικά με το θέατρο, τον κινηματογράφο, το μοντάζ και την φωτογραφία τις οποίες θα ήθελα να χρησιμοποιήσω στην μετέπειτα επαγγελματική μου σταδιοδρομία κυρίως στο οπτικοακουστικό πεδίο. Ταυτόχρονα, μέσω των workshops κατάφερα να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με άτομα από άλλες χώρες και να έρθω σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους σκέψης, κάτι που διεύρυνε τους ορίζοντές μου. Απέκτησα αρκετούς φίλους και μοιράστηκα εμπειρίες και σχέσεις με άτομα από άλλες χώρες. Επίσης, το πρόγραμμα με βοήθησε ως προς το να μπορέσω να εκτεθώ, να εκφραστώ και να μιλήσω μπροστά σε κοινό ελεύθερα.


Άσπα, 32

Δημιουργικός πυρετός.
Κλιμάκωση.
Πολύ αγάπη από όλους.
Είναι το καλύτερο πρόγραμμα που έχω πάει!

Ο δημιουργικός πυρετός όλης της ημέρας για μένα συνδεόταν και προσωπικά και κοινωνικά με το περιβάλλον. Η προσωπική έκφραση και ελευθερία πάντα είχε να κάνει με κάποιον άλλον. Δεν δουλεύαμε μόνοι μας. Ήμασταν το κομμάτι μιας ομάδας πάντα. Επίσης οι εκπαιδευτές είχαν άριστες γνώσεις του πεδίου τους και ήταν χαρισματικοί μέντορες, πράγμα που με έκανε να τους εμπιστευτώ να με ταξιδέψουν!

Άλλαξαν πολλά πράγματα μετά από αυτό το πρόγραμμα.
Έμαθα πολλά από τους άλλους συμμετέχοντες. Ένιωσα άνετα σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη και σεβασμό για τον άλλον. Και η ευθύνη που είχα ως leader με έκανε να δώσω προτεραιότητα στην προστασία και την υποστήριξη όλων των συμμετεχόντων. Επαγγελματικά πιστεύω ότι άλλαξε τον τρόπο προσέγγισης των ιστοριών μου. Έμαθα πως το σώμα λέει πάντα την αλήθεια και πως έχει την ικανότητα να ξεκλειδώνει την ιστορία. Η κινητοποίηση του σώματος αλλάζει την πορεία της σκέψης.


Γιώργος,  20

Περιέγραψε μας τις γενικές εντυπώσεις σου από το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε Εrasmus+. Οι εντυπώσεις μου ήταν εξαιρετικές. Πέρασα υπέροχα και έμαθα πράγματα. Πραγματοποίησα αρκετούς στόχους που είχα δηλώνοντας το πρόγραμμα και είμαι πολύ ικανοποιημένος.Έκανα μια γνωριμία με την δημιουργία βίντεο και το editing που μέχρι πρότινος είχα μηδενική εμπειρία, με αυτόν τον τρόπο μου άνοιξε μια ακόμη προοπτική ενασχόλησης. Επίσης είδα πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί το θέατρο για έναν συγκεκριμένο σκοπό, κάτι που σκοπεύω να αναπτύξω στην Ελλάδα. Επαγγελματικά θεωρώ ότι συνέβαλε σημαντικά στην ικανότητα μου να δουλεύω και να συνεργάζομαι με άτομα από άλλες χώρες.


Σοφία, 22

Αν και πρώτη φορά που συμμετέχω σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων τέτοιας διάρκειας, ήταν μια μοναδική εμπειρία. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ακόμα και από τις δραστηριότητες ήταν το κλίμα που υπήρξε μέσα στο σπίτι με τους συμμετέχοντες αλλά και με τους εξαιρετικούς αυτούς ανθρώπους της Natur Kultur. Λειτουργούσαμε στα πλαίσια μιας κοινότητας. Υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός όχι μόνο από τους συμμετέχοντες μεταξύ τους αλλά και ένας σεβασμός προς το περιβάλλον εσωτερικό (σπίτι) και εξωτερικό (χωριό). Επίσης σημαντικό ήταν το γεγονός ότι ο κάθε ένας συμμετείχε στις δραστηριότητες μέχρι το βαθμό που μπορούσε και αυτό ήταν σεβαστό. Έτσι σιγά σιγά άτομα, όπως εγώ,  που δεν
αισθανόμασταν σιγουριά για τον εαυτό μας μπορέσαμε τελικά να «αυτοσχεδιάσουμε» ή να παίξουμε σε μια ταινία και αυτό βγήκε εντελώς φυσικά.

Θανάσης, 19
Ήταν το πρώτο πρόγραμμα που συμμετείχα και μπορώ να πω πως μου άφησε εκπληκτικές εντυπώσεις. Τα πάντα, από την τοποθεσία, τους ανθρώπους που γνώρισα, τις δραστηριότητες που κάναμε, το κλίμα ανάμεσά μας ή η οικειότητα ήταν υπέροχα. Ήμασταν όλοι τόσο χαρούμενοι και ευδιάθετοι με το όλο πρόγραμμα, θα έχω να θυμάμαι πρόσωπα και καταστάσεις για πολύ καιρό…

Share