The EQ Effect
Πρόγραμμα: The EQ Effect
Ημερομηνίες: 16/7/26 - 23/7/26
Τοποθεσία: Recoaro Terme, Ιταλία
Το Erasmus+ training course «The EQ Effect» έφερε κοντά 3 άτομα ηλικίας 20+ που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νεολαίας, στο Recoaro Terme της Ιταλίας. Μέσα από μη τυπικές και βιωματικές δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν τη συναισθηματική νοημοσύνη, τη διαχείριση συγκρούσεων, την αποτελεσματική επικοινωνία και τη συμπερίληψη. Το πρόγραμμα προσέφερε πρακτικά εργαλεία και μεθόδους που μπορούν να αξιοποιήσουν στην καθημερινή τους εργασία με νέα άτομα, ενώ παράλληλα δημιούργησε χώρο για προσωπική ανάπτυξη, ανταλλαγή εμπειριών και νέες γνωριμίες.
Οι στόχοι του προγράμματος ήταν τα άτομα να:
👉 Αναπτύξουν δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης, επικοινωνίας και διαχείρισης συγκρούσεων.
👉 Αποκτήσουν πρακτικά εργαλεία για την αποτελεσματικότερη εργασία με νέα άτομα.
👉 Ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές με youth workers από όλη την Ευρώπη.
👉 Προωθήσουν τη συμπερίληψη και την κοινωνική συμμετοχή, ιδιαίτερα περιθωριοποιημένων ομάδων.
👉 Λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές, μεταφέροντας τις γνώσεις τους στις οργανώσεις και τις κοινότητές τους.
Μερικά λόγια από τα άτομα που συμμετείχαν:
«Δεν πίστευα ποτέ ότι μία εβδομάδα σε ένα πρόγραμμα στο εξωτερικό θα μπορούσε να μου προσφέρει τόσα νέα ερεθίσματα, ιδέες, φιλίες και, κυρίως, μια εκδοχή του εαυτού μου που ούτε εγώ γνώριζα ότι υπάρχει. Η εμπειρία ήταν τόσο δυνατή που αποφάσισα αμέσως να κάνω ένα ακόμη ESC project! Αναμφίβολα, θα θυμάμαι πάντα αυτή την εβδομάδα του Ιουλίου, όσα χρόνια κι αν περάσουν.»
«Αν μπορούσα να περιγράψω την εβδομάδα που πέρασα στο Recoaro Terme με τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: πάθος, ελευθερία και ανακάλυψη. Πάθος, γιατί οι διοργανωτές είχαν το ταλέντο να μας κινητοποιήσουν με έναν μοναδικό τρόπο. Ελευθερία, γιατί η ποικιλία των δραστηριοτήτων —όπως το θέατρο, η ζωγραφική και ο χορός— μου επέτρεψε να συμμετέχω με τον δικό μου τρόπο και να λαμβάνω πάντα θετικό feedback. Ανακάλυψη, γιατί μέσα από αυτή την εβδομάδα ανακάλυψα νέα πράγματα για τον εαυτό μου, τον τρόπο με τον οποίο αντιδρώ σε διαφορετικές καταστάσεις και, κυρίως, τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Είμαι ευγνώμων που αποτέλεσα μέρος αυτής της εμπειρίας, η οποία ήταν γεμάτη συναισθήματα, νέες εμπειρίες και πολύ χιούμορ.»
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Erasmus+.
Θέλεις να ζήσεις κι εσύ αυτή τη μοναδική εμπειρία;
Δες όλες τις ευκαιρίες που δημοσιεύουμε στα social media μας και βρες αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο!
Share
ΕΛ