Στην Ιταλία... με ποδήλατο!

Γειά σε όλους!


Είμαστε ο Δημήτρης και η Δήμητρα και μόλις επιστρέψαμε από το Lecce της Ιταλίας, όπου συμμετείχαμε σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα 5 εβδομάδων με τον οργανισμό VulcanicaMente.

Εκεί δουλέψαμε με άλλους 8 εθελοντές από Ισπανία, Εσθονία, Ρουμανία και Ιταλία για να οργανώσουμε ένα ποδηλατικό ταξίδι 12 ημερών γύρω από την περιοχή του Σαλέντο. Ο σκοπός του προγράμματος ήταν να προωθήσουμε το ποδήλατο ως τρόπο βιώσιμης μετακίνησης αλλά και να έρθουμε σε επαφή με άλλους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στην Ιταλία είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε συνεντεύξεις από ντόπιους ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική κουλτούρα, ενώ συμμετείχαμε και σε συζητήσεις σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα. Από την μεριά μας, οργανώσαμε εκδηλώσεις για να προβάλλουμε την κουλτούρα της χώρας μας και δραστηριότητες για να κινητοποιήσουμε τους νέους της περιοχής να εμπλακούν σε διεθνής και εθελοντικές δράσεις.

Παρόλο που δεν ήταν η πρώτη μας φορά στο εξωτερικό, ο ενθουσιασμός του να βιώνεις μια διαφορετική κουλτούρα και τρόπο ζωής παραμένει ο ίδιος, και η συνολική εμπειρία μας άφησε αλλαγμένους και σίγουρα πιο πλούσιους σε βιώματα. Μέσα από το πρόγραμμα πήραμε γνώσεις σχετικά με την ποδηλασία και τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό αλλά και για τους ίδιους μας τους εαυτούς, τις δυνατότητες και τα όρια μας. Το να ζεις σε μια άλλη χώρα δουλεύοντας σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον είναι μια εμπειρία μάθησης που δεν μπορείς εύκολα να βρεις αλλού και κάτι που θα συστήναμε ανεπιφύλακτα σε όλους να δοκιμάσουν!


Share