Η εμπειρία της Νατάσας στην Ισπανία

Ονομάζομαι Νατάσα και πριν από ένα μήνα ξεκίνησε για μένα το ταξίδι μου στην Tarragona της Ισπανίας. Εδώ συμμετέχω σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα της European Solidarity Corps στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Globbers» μαζί με άλλους 6 εθελοντές (2 από Ισπανία, 1 από Ελλάδα, 1 Λιθουανία, 1 Ταϊλάνδη και δύο από την Τουρκία).

Οι πρώτες 3 εβδομάδες μας ήταν γεμάτες νέες εμπειρίες και προκλήσεις. Βοηθήσαμε στη διοργάνωση τριών project Erasmus+ του οργανισμού με θέματα: Breaking the unemployment barrier (Youth M. Power), International communication (Level Up–Listen-Share- Understand) και Genders Enders mainstreaming and queer issues.

 

Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σ’ ένα τέτοιο πρόγραμμα στο εξωτερικό οπότε ξεκίνησα το ταξίδι μου ενθουσιασμένη και είχα πολλούς λόγους να νιώθω έτσι. Αρχικά, έπειτα από τον εγκλεισμό της καραντίνας επιτέλους θα έκανα κάτι διαφορετικό. Έπειτα, το θέμα του προγράμματος ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και σε συνδυασμό με το γεγονός ό,τι περίμενα πώς και πώς να επισκεφτώ την Ισπανία, να γνωρίσω νέους ανθρώπους με άλλη κουλτούρα και να αλληλεπιδράσω μαζί τους, μου κέντριζε το ενδιαφέρον. Ένας από τους μεγάλους μου στόχους ήταν να βελτιώσω και τα αγγλικά μου, κάτι στο οποίο θα με βοηθούσε πολύ όλο το σύνολο του προγράμματος. Περιμένω το δεύτερο μισό του προγράμματος και ελπίζω να είναι τόσο ενδιαφέρον όσο και το πρώτο.Share