Coopcom Green Jobs

ομαδική φωτογραφία στην Γαλλία
Το Coopcom Green Jobs υλοποιήθηκε από 20.06.22 έως 26.06.22 στη Μασσαλία της Γαλλίας και τα κύρια θέματα ήταν:
  • Ενίσχυση του ρόλου των ΜΚΟ και των εργαζομένων που απασχολούνται στον τομέα της νεολαίας.
  • Επέκταση του δικτύου των οργανισμών εταίρων που δραστηριοποιούνται στη βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Η προώθηση μεθόδων ψυχολογικής, σωματικής και κοινωνικής ευεξίας
"Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε πρόγραμμα Erasmus+ και ομολογώ ότι πλέον με κάθε ευκαιρία θα το επιδιώκω. Δήλωσα συμμετοχή για να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου και να μάθω "πράσινες' πρακτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και εδώ στην Ελλάδα. Όμως με χαρά μοιράζομαι ότι το καλύτερο σημείο και η μεγαλύτερη έκπληξη του ταξιδιού ήταν οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστράφηκα. Μπορεί να υπήρξαν θέματα οργάνωσης από την host organization, ωστόσο η επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών με άτομα τόσο διαφορετικά αλλά και ταυτόχρονα τόσο όμοια με εμένα, μου έμαθαν πολλά. Έκανα φιλίες που θα συνεχίσουν και πέραν του προγράμματος, συζήτησα κοινωνικά ζητήματα και ενημερώθηκα για τον καθημερινό τρόπο ζωής στις υπόλοιπες χώρες συμμετοχής όχι ως τουρίστρια αλλά από κατοίκους. Το ότι έκανα και εξάσκηση τα γαλλικά μου ήταν επίσης ένα bonus για εμένα! Θα με δείτε σίγουρα σε κάποιο επόμενο mobility. " Kostantina.

"Γεια σας! Είδα ότι στη Γαλλία νοιάζονται περισσότερο για το περιβάλλον ανακυκλώνοντας κ.λπ. από τη χώρα μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εγκατάσταση με άτομα με ειδικές ανάγκες και πόσο προσπαθούν εκεί για να κάνουν αυτούς τους ανθρώπους να αισθάνονται κανονικά μέλη της κοινότητας και ακόμη να φροντίζω το περιβάλλον.Σίγουρα θα συμμετάσχω σε άλλο έργο στο μέλλον." Λεμονιά.

"Η εμπειρία μου στο έργο COOP Green Jobs Erasmus + με εισήγαγε σε πολλαπλές θετικές πρακτικές από όλη την Ευρώπη. Οι οργανώσεις μας αντάλλαξαν ιδέες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ΕΚΕ. Στο τέλος του προγράμματος, ένιωσα έμπνευση να εξοικειώσω τη δική μου οργάνωση, Solidarity for Fashion, με τέτοιες ιδέες. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία και ελπίζω να συνεργαστώ ξανά με κάποιους από τους συμμετέχοντες που γνώρισα στη Μασσαλία." Σοφία

"Χάρη στην Hellenic Youth Participationόπου συμμετείχα σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με επίκεντρο τις περιβαλλοντικά βιώσιμες πρωτοβουλίες και τις ιδέες για πράσινες θέσεις εργασίας. Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του έργου επισκεφτήκαμε έργα βιώσιμης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, εργαστήκαμε μαζί για να δημιουργήσουμε ιδέες για μελλοντικές πράσινες θέσεις εργασίας, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις βιώσιμες πρακτικές τους στις χώρες καταγωγής τους, γεγονός που πυροδότησε πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις και περαιτέρω ανταλλαγή ιδεών κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων . Το πιο θετικό μέρος αυτής της εμπειρίας ήταν η επίσκεψη σε ένα κέντρο αποκατάστασης όπου ξεναγηθήκαμε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν ευκαιρίες εργασίας σε άτομα με αναπηρία. Η διερεύνηση τρόπων για την επίτευξη της ένταξης των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις για την κοινωνία θα πρέπει να είναι ύψιστης προτεραιότητας σε οποιαδήποτε πολιτική ατζέντα, διότι συχνά ξεχνάμε ότι αυτό είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και όχι μια εξαιρετική ευκαιρία. Φυσικά θα παρέλειψα να αναφέρω τους πολύ ενδιαφέροντες συμμετέχοντες που γνώρισα και με τους οποίους είχαμε πολύωρες συζητήσεις για όλα τα θέματα που μας απασχόλησαν. Μέχρι την επόμενη φορά!" Marilena. 

Το πρόγραμμα "Coopcom Green Jobs" συγχρηματοδοτήθηκε από το Erasmus+ πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Share