Dance For Everybody

Ομαδική φωτογραφία στην Ισπανία


Το Dance For Everybody υλοποιήθηκε από τις 21.03 έως τις 28.03.2022 στη Vilanova de Arousa της Ισπανίας και τα κύρια θέματα ήταν:

  • Διάδοση ιδεών για την κοινωνική ένταξη.
  • Δημιουργία χορογραφιών για την κοινωνική ένταξη.
  • Αντιμετώπιση του αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης.
  • Δημιουργία εργαλείων εργασίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις τοπικές κοινωνίες.
  • Kατανόηση των προβλημάτων στον τομέα της κοινωνικής ένταξης.
"Όσον αφορά το κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο, είδα και γνώρισα ανθρώπους από όλο τον κόσμο - έχτισα δυνατές φιλίες και μοιράστηκα εμπειρίες. Βελτίωσα το επίπεδο των αγγλικών μου και πολλά άλλα. Το Erasmus+ ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου, ήταν ένα σχολείο ζωής και μια εμπειρία που πρέπει να ζήσουν όλοι. 
Προς τους μελλοντικούς Ερασμίδες - Μην το σκέφτεστε! Τολμήστε!"-Θέμιδα.

"Αυτό το έργο ήταν μια τόσο δυνατή και συναρπαστική εμπειρία. Το να μπορείς να γνωρίσεις τόσους πολλούς ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, να τους γνωρίσεις, να μάθεις για διαφορετικούς πολιτισμούς, να μοιραστείς και να υποστηρίξεις ο ένας τον άλλον είναι κάτι μαγικό. Μάθαμε νέα πράγματα, ανταλλάξαμε και Μοιραστήκαμε την αγάπη μας για τη μουσική και τον χορό. Ανεξάρτητα από την εμπειρία του χορού, το υπόβαθρο ή τα προσωπικά χαρακτηριστικά του καθενός, ήμασταν εκεί για να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, να υποστηρίξουμε και να εκφραστούμε μέσω της κίνησης. Μακάρι να μπορούσα να επιστρέψω γιατί δεν ήταν μια εβδομάδα" Δεν είναι αρκετό! Θα θυμάμαι πάντα την πρώτη μας χορευτική δραστηριότητα. Ομάδες, σύμφωνα μόνο με τις μουσικές προτιμήσεις, δημιουργώντας κάτι μαζί για να μοιραστούμε με τους υπόλοιπους. Οι ζητωκραυγές, η υποστήριξη, η διασκέδαση, εκείνη η πρώτη φορά που εκφράζεστε μπροστά στην ομάδα ήταν συναρπαστικό και τόσο διασκεδαστικό! Γι' αυτό μην χάσετε την ευκαιρία να πηδήξετε στο επόμενο έργο που θα συναντήσετε!"-Δάφνη.

"Το πρόγραμμα ήταν εποικοδομητικό και πολύ ενδιαφέρον, ήταν μια όμορφη εμπειρία όπως κι εγώ έμαθε πώς να εργάζεται σε ομάδα με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς. Μέσα από δραστηριότητες είδαμε αναλυτικά τις έννοιες της συμπερίληψης του αποκλεισμού καθώς και των διακρίσεων. Ιδιαίτερη στιγμή για μένα ήταν όταν χορεύαμε ομαδικά και εκφράσαμε αυτές τις έννοιες μέσα από διάφορες κινήσεις και συναισθήματα. Μου άρεσε επίσης το γεγονός ότι χορέψαμε όλοι μαζί στο τέλος, θέλοντας να στηρίξουμε και να δώσουμε δύναμη στον ουκρανικό λαό. Στο τέλος, πιστεύω ότι αυτό το πρόγραμμα βοήθησε στη μείωση κάθε είδους διακρίσεων." -Κρίστη.

"Το έργο "Dance for Everybody" ήταν το πρώτο μου πρόγραμμα. Πήγα στη Vilanova de Arousa για μια εβδομάδα. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος όταν έφτασα και αυτός ο ενθουσιασμός κράτησε μέχρι το τέλος. Αρχικά, γνώρισα υπέροχους ανθρώπους με χιούμορ, καλή ενέργεια και έμαθα από αυτούς. Ήταν πιο εύκολο να συμμορφωθώ. Οι πρώτες δύο μέρες αφορούσαν τη θεωρία για την ένταξη, τον αποκλεισμό, τη διάκριση. Πρέπει να πω ότι ένιωσα ότι ήταν περισσότερο θεωρία παρά πρακτική και θα ήθελα να χορέψω, όχι μόνο μιλώντας. Τις επόμενες μέρες, κάναμε εξάσκηση στις χορογραφίες μας για το Final Show. Οι προσδοκίες μου ήταν λίγο διαφορετικές, αλλά μου άρεσε όλο το μέρος. Δεν θα άλλαζα ποτέ αυτή την εμπειρία."-Κυριακή.

"Το Dance for Everybody ήταν ένα υπέροχο γεμάτο εκδηλώσεις που θα μείνει πολύ στις καρδιές μας. Τόσο άνθρωποι με εμπειρία στο χορό όσο και άνθρωποι χωρίς εμπειρία ενώθηκαν, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν κάτι όμορφο για όλους.
Η δημιουργική διαδικασία των πολλαπλών χορογραφιών, μερικές καθοδηγούμενες από τον υπέροχο εκπαιδευτή μας και άλλες που δημιουργήθηκαν από τις ομάδες μας, περιελάμβανε ανταλλαγή ιδεών, ατομική και ομαδική έκφραση και εξαιρετική ομαδική εργασία. Ήταν ενδιαφέρον και συναρπαστικό να βλέπουμε τα αποτελέσματα του συνδυασμού των ιδεών μας να εφαρμόζονται σε τελικές χορωδίες, οι οποίες εκτός από το να μας αφήνουν να απολαύσουμε τον εαυτό μας μέσω του χορού, μας επιτρέπουν επίσης να αντιπροσωπεύουμε διαφορετικά είδη και έννοιες κοινωνικής ένταξης/αποκλεισμού.
Το καταπληκτικό μέρος του χώρου ήταν αρκετά εμπνευσμένο για τους περισσότερους από εμάς, καθώς είχαμε τη συντροφιά της θάλασσας, της φύσης και των πανέμορφων ηλιοβασιλέματος. Επιπλέον, όχι μόνο μέσω των συζητήσεων και των συνεδριών μας, αλλά και μέσω των πολλαπλών εμπειριών και θεμάτων μας, αποκτήσαμε μια εικόνα για το τι είναι η κοινωνική ένταξη και αποκλεισμός και ότι μπορεί να λάβει αμέτρητες μορφές. Η κορύφωση αυτής της εμπειρίας για μένα ήταν η τελική παράσταση των χορογραφιών μας στην πλατεία της πόλης, μια έντονη και αξέχαστη εκδήλωση!" -Άννα.

Το πρόγραμμα "Dance For Everybody" συγχρηματοδοτήθηκε από το Erasmus+ πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Share