Change Today For a Better Tomorrow

Ομαδική φωτογραφία στην Γερμανία
Το Change Today For a Better Tomorrow υλοποιήθηκε από 12.07 έως 22.07.22 στη Βρέμη της Γερμανίας και τα κύρια θέματα ήταν:
  • Αντιμετώπιση της έλλειψης κινήτρων και σαφούς πληροφόρησης που έχουν οι νέοι σχετικά με τον αθλητισμό και τον ενεργό τρόπο ζωής.
  • Ενθάρρυνση των συμμετεχόντων να δοκιμάσουν νέες δραστηριότητες και να ανακαλύψουν τη διασκεδαστική πλευρά της σωματικής δραστηριότητας μαζί.
  • Περαιτέρω ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τους εύκολους τρόπους ενσωμάτωσης των υπαίθριων σπορ στην καθημερινή τους ρουτίνα.
  • Εκμάθηση των νέων στα βασικά για το στήσιμο μιας σκηνής ή πώς να παραμένουν στεγνοί όταν βρέχει.
"Πήγαμε ένα ταξίδι με κανό 4 ωρών και ήταν μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία! Στην αρχή, ήταν πολύ απαιτητικό σωματικά για μένα και νόμιζα ότι δεν θα τα κατάφερνα! Αλλά καθώς συνέχισα και μάθαμε να επικοινωνούμε καλύτερα ως η ομάδα, έγινε πιο εύκολο και κατάφερα να απολαύσω την παρέα, να παίξω παιχνίδια εικασίας και να ζήσω τη φύση."-Dafne.

"Αυτό το πρόγραμμα με βοήθησε στο να ξεπεράσω τους φόβους μου, να προκαλέσω τον εαυτό μου, να ανακαλύψω νέα πράγματα. Το να δοκιμάζω νέες δραστηριότητες που δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσω με έκανε πραγματικά ευγνώμων. Αν μπορούσα να το περιγράψω με 3 λέξεις θα ήταν, φιλία, περιπέτεια, μοναδικό."-Athina.

"Έχω συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα erasmus+ στο παρελθόν και μπορώ εύκολα να πω ότι αυτό ήταν το αγαπημένο μου! Όλοι ήταν ανοιχτόμυαλοι, είχαν θετική ενέργεια και ήταν έτοιμοι να ακούσουν και να μάθουν περισσότερα ο ένας για τον άλλον. Η οργάνωση του έργου ήταν άψογη και το χρονοδιάγραμμα ήταν βολικό για κάθε συμμετέχοντα. Μεγάλη εμπειρία συνολικά!"-Μανώλης.

"Αυτό το youth exchange ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία ώστε να συνδεθούμε με την φύση. Μέσω φυσικών και πνευματικών δραστηριοτήτων είχαμε την δυνατότητα να γνωριστούμε μεταξύ μας, να χτίσουμε εμπιστοσύνη και να μάθουμε περισσότερα για διαφορετικές κουλτούρες αλλά και περισσότερα για τον εαυτό μας. Είμαι ευγνώμων που μου σώθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω."-Kostas.

"Προτού υποβάλλω για να συμμετάσχω στο πρόγραμμα “Change today for a better tomorrow” στα πλαίσια του Erasmus+ στη Βρέμη της Γερμανίας, αναμφίβολα δεν περίμενα πως θα μου άφηνε μια τόσο ισχυρή επίδραση. Πριν την έναρξη του προγράμματος ήμουν διστακτικός, δεδομένου πως ήταν η πρώτη ανταλλαγή νέων που συμμετείχα, αλλά επιστρέφοντας στην Ελλάδα και έχοντας χάσει δύο τρένα και την πτήση λόγω καθυστερήσεων στους τοπικούς συρμούς ξέρω με σιγουριά πως θα συμμετείχα ξανά με κλειστά μάτια. Ακόμα και αν χρειαζόταν να χάσω πάλι τρένα και αεροπλάνα! Το να γνωρίσω τόσους πολλούς εκπληκτικούς ανθρώπους -συμμετέχοντες και διοργανωτές- από όλη την Ευρώπη με έκανε να συνειδητοποιήσω πάρα πολλά αφενός για τις δικές μου περιβαλλοντικές πρακτικές και την κατάσταση σχετικά με τη προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης στην χώρα μου, και αφετέρου για τον εαυτό μου προσωπικά. Μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω ένας πιο ευσυνείδητος πολίτης, μέσα από το δίδαγμα πως η ατομική δράση είναι εφικτή, αποτελεσματική και εξίσου ζωτικής σημασίας όσο και η συλλογική. Μικρές, καθημερινές αλλαγές έχουν σίγουρα επίδραση, όπως αυτή την οποία χάραξε το πρόγραμμα και οι άνθρωποί του σε εμένα."-Constantinos.

"Λοιπόν... Το "Change today for a better tomorrow” δεν ήταν μόνο ένα πρόγραμμα αλλά μια εμπειρία που θα θυμάμαι όλη μου τη ζωή. Έμαθα πώς οι μικρές ενέργειες έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή μας. Το περιβάλλον είναι μέρος της ζωής μας και έχουμε για να το προστατέψουμε με οποιοδήποτε κόστος. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο φυσικά! Έμαθα επίσης πώς να αλληλεπιδρώ με ανθρώπους διαφορετικών χωρών και πώς να συνεργάζομαι για να μπορούμε να λύνουμε κάθε είδους πρόβλημα. Το αποκορύφωμα του προγράμματος ήταν όταν πέσαμε στο ποτάμι με το καγιάκ. Ήταν κάτι απρόσμενο αλλά λειτουργήσαμε σαν ομάδα και βγήκαμε γρήγορα ξανά στο δρόμο!!!" -Νεόφυτος.

"Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, έμαθα πόσο πολύ διασκεδάζω κάνοντας κατασκήνωση στη φύση με άλλους ανθρώπους και πόσο τέτοιες δραστηριότητες μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και τη διάπλασή μου. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος, έχασα περίπου 5 κιλά και άρχισα να τρέχω με μερικούς από τους νέους μου φίλους , στους δρόμους κοντά στην κατασκήνωση. Αυτή και πολλές άλλες καλές συνήθειες ελπίζω να συνεχίσω να ασκώ στην καθημερινότητά μου!" -Άγγελος.

Θέλεις να βγεις από το comfort zone σου και να έρθεις σε επαφή με την φύση; Δες εδώ τις νέες ευκαιρίες κινητικότηταςΤο πρόγραμμα "Change Today For a Better Tomorrow" συγχρηματοδοτήθηκε από το Erasmus+ πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Share