I Want a Job

Ομαδική φωτογραφία στην Ισπανία
Το I Want a Job υλοποιήθηκε από 02.06 έως 10.06.22 στην Baena της Ισπανίας και τα κύρια θέματα ήταν:
  • Να κάνει μια επισκόπηση των νέων αναγκών της αγοράς εργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις νέες αναδυόμενες θέσεις εργασίας.
  • Η νεολαία, η επιχειρηματικότητα και η τεχνολογία είναι τρεις παράγοντες που μοιράζονται χαρακτηριστικά όπως ο δυναμισμός, η ικανότητα προσαρμογής σε πάντα πιο μεταβαλλόμενες πραγματικότητες ως αποτέλεσμα της καινοτομίας.
  • Για την ανάλυση της συνεργατικής χρηματοδότησης, η ύπαρξη ιδιωτικής χρηματοδότησης, από επαγγελματίες επενδυτές ή Business Angels, εμβαθύνει στο φαινόμενο του crowdfunding, ή της συλλογικής ή μαζικής χρηματοδότησης, διαφοροποιώντας τα διάφορα είδη της.
"Γεια σας,
Είμαι η Θεοδώρα και πήρα μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τίτλο “I Want a Job”, στη Μπαένα της Ισπανίας από 1-10/6/2022 σαν αρχηγός ομάδας.
Το πρόγραμμα αυτό ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για να αποκτήσω καινούριες γνώσεις και δεξιότητες, και να βελτιώσω την προσωπική και επαγγελματική μου ζωή. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος συζητήσαμε για τα επαγγέλματα του μέλλοντος και τις απαιτούμενες δεξιότητες των εργαζομένων και δημιουργήσαμε μικρά πρότζεκτ τα οποία παρουσιάσαμε στην ολομέλεια.
Κάθε χώρα έκανε μια παρουσίαση για τον οργανισμό αποστολής και μια πολιτιστική βραδιά για τη χώρα της.
Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω άτομα από διαφορετικές χώρες και να ανταλλάξω εμπειρίες. Είναι μια εμπειρία μοναδική που ανεπιφύλακτα συστήνω σε όσους δεν έχουν επιχειρήσει ακόμα. Συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα θεωρείται αυτονόητο ότι πρέπει να σέβεσαι τους κανόνες, να είσαι ευγενικός και να αποφεύγεις να δημιουργείς προβλήματα." -Θεοδώρα

"Το πρώτο μου Erasmus + ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για μένα. Έκανα καινούργιους φίλους και έμαθα πολλά πράγματα, ήταν μια εμπειρία που σίγουρα θέλω να επαναλάβω στο σύντομο μέλλον. 
Μέσα από το πρόγραμμα αποκόμισα πολλές γνώσεις πάνω στο δημιουργικό σχεδιασμό μιας επιχείρησης. Ήταν πολύ ενδιαφέρων η διαφορετική αντιμετώπιση κάθε λαού, σχετικά με το θέμα μας, καθώς η κάθε οπτική φανέρωναν τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε κάθε κράτος.
Όλοι όσοι οργάνωναν το πρόγραμμα έβαζαν καθημερινά το 100% του εαυτού τους για να μας μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του και να είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για εμάς το κάθε γεγονός.
Μεγάλο ενδιαφέρων είχαν τα Cultural nights, καθώς ερχόσουν λίγο πιο κοντά με τον πολιτισμό κάθε λαού, έτσι κάθε βράδυ ήταν ένα διαφορετικό ταξίδι.
Σίγουρα, η ημέρα που ξεχώρισα ήταν η τελευταία , όλα τόσο έντονα ευχάριστα και δυσάρεστα μαζί, ο καθένας προσπαθούσε να εκφράσει για τελευταία φορά σε αυτή την ομάδα ατόμων την ξεχωριστή εμπειρία του. 
Καταλήγοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τις ξεχωριστές στιγμές που ζήσαμε αυτό το σύντομο δεκαήμερο που με έκαναν να νιώθω τυχερή που ήμουν μέρος του." -Maria

"Το project "I want a job" στο οποίο συμμετείχα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Περάσαμε μια εβδομάδα μαζί με υπέροχους ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες, απόψεις και ενδιαφέροντα και όλη αυτή η διαφορετικότητα μας έφερε ακόμα πιο κοντά! Γνώρισα ανθρώπους με τους οποίους δέθηκα και θα προσπαθήσω να ταξιδέψω στις χώρες τους ώστε να τους συναντήσω. Εκτός από το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα και τις δραστηριότητες γύρω από αυτό, το πιο σημαντικό μάθημα για μένα ήταν ότι έμαθα να είμαι καλός ακροατής και να δέχομαι συμβουλές από ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη πείρα και εμπειρίες από εμένα. Έμαθα να μοιράζομαι στιγμές και αναμνήσεις ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας και ηλικίας και να αγκαλιάζω όλη αυτή την όμορφη και σπάνια διαφορετικότητα του καθενός." -Ελεονόρα.

Θες να ζήσεις και έσυ νεες εμπειρίες μεσω του Erasmus+ ; Κάνε κλικ εδώ για να βρεις την ευκαιρία που σου ταιριάζει

Το πρόγραμμα "I Want a Job" συγχρηματοδοτήθηκε από το Erasmus+ πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Share